Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Tak.. Díky tomu, že mi teď z jedneho muzea přišla jedna vynikající publikace, zkusím zde pourčovat několik PG které mám doma, jsou to horší až hrozné stavy, ale u Václava IV. nic výjimečného. Nicméně tito mi říkají pane a proto je mám rád 😃
Začnu tímto.. Foto hrozné jako obvykle a focené za ne zrovna ideálních podmínek..
Lev má oko vykreslené jako negativní okruží, na spodní čelisti nejsou patrná žádná jiná specifika, proto mi zůstávají dvě varianty.
Zde se ale pohybuju už na úrovni spekulace..
Hlava lva mi připadá větší a ne zrovna nízká s poněkud více otevřenou tlamou, přikláním se tedy k variante XIV. Na fotce nevím zda je to patrné, ale v reálu vidím zbytky zubů.
Koruna na líci je dle mého názoru vyšší, dotažená, malé liliové trojlístky uvnitř koruny volné nejsou, na opisu vidím tupé N a klasické stažené S.
Z toho mi vyplývá, že se jedná o variantu:
H. XIV c/1
Je nebohý Hurley alespoň blízko pravdě a je toto postup alespoň zčásti správný, nebo je to případ nadobro ztracený? 😳
Obrázky:

Vidím že jsem se setkal s velikou podporou 🙂 ...tak zkusím další...
Lev má opět oko vykresleno jako negativní okruží, hlava mi přijde nižší a protáhlá a ušisko větší.
Na lícu je koruna podle mě trochu nižší, trojlístky lilie opět nejsou volné.
V opisu mi přijde, že vidím TERCVS, eSko je klasické.
Závěr:
Domnívám se, že jde o variantu H. X a/2
P.S. Pokud někdo z matadorů bude mít čas a chuť, prosím o konzultaci, zda jsou moje dvě určení v pořádku, opravdu by mi to moc pomohlo a zároveň dodalo motivaci a chuť k dalším pokusům.
Díkes
Obrázky:

Hurley - vypadá to, že máš talent a oba své kousky máš určené správně
XIVc/1 - lev, koruna a písmena N a S sedí
X.a/2 - taký se mi zdá, že předV je písmeno C takže TERCVS
Mazarův kousek je jistě typ Hána VI.
s variantou si nejsem zcela jist
var. VI.a by měla mít kroužek za hřívou - zachovalost zde není dokonalá, ale přijde mi, že je tam vidět jen zbytek (horní část) posledního 4. měsíčku hřívy a nikoliv kroužek - podle uspořádání měsíčků pak lev pozdější (var. c,d) a na koruně se mi zdá, že krajní perla je na rozeklané stopce
- takže bych určil Hána VI. d - blíže už nelze
P.S. - má hezky vidět trn z perlovce
gratulace - jen tak dál Hurley

jacx - díky za pochvalu, to vždy potěší 😉
K tomu Mazarovu kousku, na kroužek jsem úplně zapomněl, to je pravda. Taky mi to připadá jako zbytek posledního měsíčku. Ale nesedí mi ta varianta D kvůli velké perle na koruně, a varianta C - tam zase ten tlustší křížek na vnitřním opisu.
Btw. Tohle je skvělé názorné studium.. A jako další pomocník tu pro mě je těch cca 3 tisíce příspěvků přede mnou 🙂

Lidi, teď jsem moc nestíhal a neměl čas....ale budu se snažit reagovat aktivně...😉

..trochu to zapadlo, tak to sem znovu vložím: (jinak na určování také moc nestíhám- v dosavadní práci vrcholí sezóna a tedy fofr..)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.