Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
7. 10. 2006
jo to je pěkné, to jsem také ještě neviděl ...
Zaregistrován
6. 11. 2008
Velká škoda, i za 3x více by byl myslím ještě cenově zajímavý(a to se držím při zemi...) 😕
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
20. 9. 2008
Falzum je to určitě, úplně odlišný lev, rozdílná koruna a také ten pravidelně kruhový obvod střížku.
Zaregistrován
12. 10. 2007
...bohužel byl už mimo mou cenovou možnost 😕
Zaregistrován
10. 6. 2006
Otazné je, či je to falzum dobové. Možno je, možno nie je. Vyzerá že je dobové, ale logika mi hovorí, že nikto by predsa nefalšoval jednocent v dobe, keď má nominálnu hodnotu jeden cent.😉 Teraz by falzum parvu malo väčšiu hodnotu ako vtedaší parvus, no a falzum falza parvu minimálne raz toľko. Ale nevšímajte si ma, len sa vykecávam... a špekulujem.😎
Zaregistrován
9. 7. 2007
vypadá na dobové... jsem ho měl ve sledování a dal bych i víc, dokonce jsem psal i prodejci, ale nepovolil prodej do zahraničí, pazgřivec, takže jsem utřel...:-(
Zaregistrován
10. 6. 2006
Nebuď smutný.😉 Áno, vypadá na dobové, otázkou však zostáva, či aj skutočne je. Ale nie som v týchto záležitostiach preborník, taký rozhľad nemám. Prikláňam sa k tvojmu názoru, ako všetci na tomto fóre uznávam tvoj excelentný rozhľad, preto sa do dišputy nepúšťam. Resp. do dišputy áno, ale rešpektujem tvoje názory...😎
Zaregistrován
6. 11. 2008
Myslím taky na dobové falzum, proto jsem psal, že i kolem 6 tisíc by to byla pořád hodně dobrá cena a nevím zatím o žádném jiném od parvu VáclavaII. nebo Jana... 😕
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
20. 9. 2008
Mě na dobovém nesedí ten pravidelný kruhový střížek a i ten lev spíš padne k mincím Leopolda I. ale nemám vaše zkušenosti...
Zaregistrován
10. 6. 2006
Nejde ani tak o skúsenosti, ako skôr o názor. Je super, že na tomto fóre sa váži každý názor, nielen názor odbozníka. Tvoj názor je náhodou veľmi zaujímavý, heraldické rozdiely medzi touto mincou a originálom sú naozaj zjavné, ktovie či by neunikli pozornosti vtedajších platiteľov týmito mincami. Ale zas na druhej strane; v tej dobe sa každý mohol z vysoka ... onééé.. na nejaké heraldické záležitosti. 😆
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.