Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

Vytvořeno:
11. 8. 2016, 13:20

trutnovak: nejedna se podle me o maleho lva...

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
11. 8. 2016, 13:25

Fotka nic moc, ale podle mě také NE.

Trutnovak

Uživatel

Zaregistrován:
12. 12. 2009

Vytvořeno:
11. 8. 2016, 13:26

Díky, škoda, tak ho zase zakopu.

Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

Trutnovak

Uživatel

Zaregistrován:
12. 12. 2009

Vytvořeno:
11. 8. 2016, 13:32

jeste lepsi fotky kdyby nahodou...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

Vytvořeno:
11. 8. 2016, 14:28

Je tam trochu dvojraz, ale podle toho co je videt tak standardni Smolik 2...

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
11. 8. 2016, 14:58

Zajímavostí na něm je spíše skutečnost, že litery C a D vnitřního lícního opisu byly do razidla vypuncovány vylomeným kolkem. To už je sice v odborné lteratuře popsáno, nicméně někteří sběratelé jsou ochotni za tuto ražbu dát drobet větší peníze než za klasického Sm. 2.

xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

Vytvořeno:
11. 8. 2016, 15:39

Jednu dobu to byla celkem vzacnost a na aukru delaly vylomene puncy slusne penize, jak je to ted si nejsem jist. Ale pri pripadnem prodeji to urcite neuskodi zminit:)...

Trutnovak

Uživatel

Zaregistrován:
12. 12. 2009

Vytvořeno:
11. 8. 2016, 16:09

Děkuji pánové, zatím nebudu prodávat, ale případně to připíši, když už tak už :-)

Zajda_912

Uživatel

Zaregistrován:
1. 1. 2016

Vytvořeno:
13. 8. 2016, 14:30

je to tak, jak pise TomL, za slusny exemplar je cena vzdy vyssi (i kdyz prave u Vaclava II. je pomer mezi krasne vyrazenymi, prip. zachovanymi kusy a temi, co stavem nepotesi, priznivy, tj. narazit na pekny kus da mnohem mene prace nez u jinych panovniku, protoze grose Vaclava II. byly razeny skutecne velmi peclive). na reversu teto mince je mirny dvouraz (utrpela tim znacka za uchem lva), ale ne zvlast vyrazny. patina se zda prijemna. mezi pismeny B a O v BOEMIE se zda byt nejake promacknuti pri okraji. celkove je to ale jiste kus nadprumerny, pusobi velmi prijemnym dojmem. hezka pamatka na dedu. kazdopadne, pokud tomu tak neni a minci mate ulozenou volne, vyhradte teto minci zvlastni plastovou kapsli nebo krabicku. co se tyce varianty, pokud jsem neco neprehledl, je to skutecne nejbeznejsi Sm.2, vylomene puncy to nejsou, maly lev take ne. jeste jsem zapomnel, jisty pokus o podrobnejsi cleneni lze najit v praci (ale pro bezne ucely to nema vyznam): ...

+TomL

Odpovídám až teď se značným zpožděním, ale lepší pozdě, nežli nikdy. Děkuju za bližší informace. Udělal jsem si tedy alespoň rámcovou představu hodnoty jestli jsem to dobře pochopil někde mezi 1-4 tisíci Kč....? Pro představu mi tohle vědomí úplně stačí.
Okraje mince bohužel nejsou na foto, protože se mi tenkrát při focení nepovedlo na větší vzdálenost z ruky líp zaostřit, ale nejsou tam žádné defekty, pokud vím.
Mince je uložena v plastové krabičce na více mincí. Tak ji tam měl děda, tak je tam uložena co pamatuju a tak tam i zůstane.Je tam i spousta jiných mincí... různých od dvacátých let minulého století až po osmdesátá léta, ale pokud jsem správně hledal, nic moc vzácného tam asi není.
Tak děkuju za pomoc s určením :-)

lub121

Uživatel

Zaregistrován:
13. 4. 2014

Vytvořeno:
21. 8. 2016, 15:41

Ahoj, prosím o bližší určení. Předem děkuji

Obrázky:

lub121@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.