Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Ja ho klidne zdigitalizuju, kvalitne a zadara... kdyz mi ho nekdo doruci pod nos a necha mi na to aspon par dni. moc stran to koukam stejne neni🙂

Topa: Mrkni na ten groš, pohraj sa s tým. Presne Teba som mal na mysli s týmto mojim dotazom, vedel som že Ti to nedá a budeš sa v tom chcieť rýpať. Daj vedieť ako dopadlo bádanie.
Pre ostatných: Ten Castelin by bol fakt bomba, nestretol som sa totiž so spracovaním chronológie grošov Jána Luxemburského. Chcelo by to vydať o Jánových grošoch publikáciu, nech je niečo dobré na svete. Žeby prvá úloha ČNS pobočka Pražské groše? Toto by ešte len bola bomba... ale predbieham.
Oliver vďaka, bolo by super keby si to zdigitalizoval, horšie však to bude zohnať. V tom vidím zásadný problém, verím však, že ho vyriešime. Skúsim to zohnať ešte cez jeden kanál, mám taký malý tromf v rukáve.

Archy dvě věci:
s tím určením podle Smolíka máš pravdu líc je Sm8 a rub Sm10. Castelina nemám, taky ho sháním jako šílený, protože na JL nic jiného není, teda pokud vím. Sháním ho o to víc, že jsem se soustředil právě na VII a JL. Jinak ten groš je třeba z přechodného období, kdy jedno razidlo bylo staré a druhé už nové a nebo je to typ, který Smolík prostě neznal, nevím. Rubní značka je asi Há 2c.
krucifix, kde na takové groše chodíš? 😉
ale abych se taky pochlubil, nedávno jsem sehnal JL Sm 10,14,15 a 17, heč 😃

Ahojte, když si najdete odkaz na tu příručku k určování PG, co jsem tu kdysi uváděl, najdete tam i tabulku Castelina. Jinak je to Num. sb. VI./1960... pokud se nepletu...
Ten Archyho groš je Cast. 36 a Smolík ho, navzdory skutečnosti, že jde o jednu z nejběžnějších variant Janova groše, opravdu nezná...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.