Zaregistrován
7. 10. 2006
potřeboval bych určit, oč se jedná, je to nález od nás z Teplicka v Krušných horách, při hledání zkamenělin vypadl ze země i tento "šutr", to bílé je prý vápenec. je to docela těžké - 150g .. díky
[
[
[
Zaregistrován
23. 10. 2006
Kludne to môže byť aj Ryolit, to by chcelo trochu olúpnuť.🙄
Teplicko je známe ryolitom
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Ryolit to nebude, co jsem se díval na fotky na netu, tak ten vypadá úplně jinak a podle wikipedie má světlou nebo načervenalou barvu, toto je hnědočerné, jasně jsou tam vidět krystalky a podle toho, jak je to těžké, bych tipoval nějakou kovovou rudu?
Zaregistrován
28. 6. 2008
Strukturou i tím, kde jsi to našel bych řekla, že je to zkamenělá nějaká houba či mechovka. Občas fosílie prorostou pyritem, který zachová jejich tvar. Tvarově mi to jako nějaké "jednoduché" houby připadá...
PS:.. myšleno samozřejmě živočišné houby...
Zaregistrován
23. 10. 2006
Pokiaľ hornina nebola vložená do predmetu a potom uzaretá ,domnievam sa vekom natečená hlina , piesok a stvrdnuté.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
28. 6. 2008
...a čím více se na ni dívám, možná ani ne mechovka, ale korál. Zkus nějakého paleontologa, na netu jich najdeš hromadu a pak dej určitě vědět...
Zaregistrován
7. 10. 2006
jo díky, zkusím pátrat dál ...
Zaregistrován
28. 6. 2008
PS: Pokud by se potvrdilo to přibližné určení a kdyby jsi se ji náhodou zbavoval, mysli na mne, ráda ji koupím 😉
Zaregistrován
7. 10. 2006
Leni bohužel to není moje, ale mého bratra, který se na velmi nízké amatérské úrovni kamenům a zkamenělinám věnuje. Dokonce jsme toto prý našli společně, když jsem s ním před asi 15 lety kopal nějaké zkamenělé mušle kousek za barákem. Sice si to už nepamatuji, ale tvrdí to ...😃
Jinak dal jsem to na http://forum.wildprehistory.org/ ale zatím nikdo nereagoval ...
Zaregistrován
28. 6. 2008
Tady můžeš srovnat strukturu (samozřejmě tvar mechovky je jiný)- pyritem prorostlá nějaká mechovka
[
[
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.