peterka101: pokud jsem nepřehlédl, tak tenhle v Cachovi není. Každopádně to bude český střední brakteát a přiřazení buď k Přemyslovi II. nebo Václavovi II. Možná bude v některé starší literatuře vyobrazen, Cach všechno do svého katalogu nepřebíral. A těchhle typů s různými atributy moci v rukou panovníka je poměrně hodně. Zajímaly by mne lepší fotky a váha na můj mail: mince01@seznam.cz
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
souhlas s kekulem - vcera jsem nabyl podobneho dojmu po kratkem neuspesnem pokusu ho najit (bohuzel jsem nemel vic casu) - vec k zamysleni je i ten vyrazny perlovec pri okraji, ktery rozhodne neni typicky pro nase razby, ale velmi bezny pro razby jine...
ne, myslim, ze na renaud21 nikdo nereagoval, on ten stav je opravdu nic moc. nemohu se zbavit dojmu, ze mi ten motiv neco rika, ale nejak se ted nechytam. dovolil jsem si malou upravu, treba to pomuze, zkuste nekdo, kdo ma Cacha po ruce (a mozna i Kopickeho), to projit s hledanim tohoto motivu:
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.