Áno, stalo. 11.2. tohto roku v Galante vykradli Ľudovú banku, peňazí v hotovosti sa ani nedotkli a vykradli bezp. schránky. Na záver ako bonbónik odpálili v priestoroch banky výbušninu. Škoda na odcudzených veciach zo schránok bola údajne okolo 200 tis. evry...
Mít doma sbírku za více jak desítky tisíc může jen blázen, slušné zabezpečení navíc nestojí málo a běžné trezory co stojí samotné cca do 50tis. zručný profi zloděj otevře relatině lehce i při kombinaci více zámků, nehledě na to, že s pistolí či nožem u hlavy ti trezor moc nepomůže(sice máš volbu, ale...).
Pojišťovna má navíc často dost specifické požadavky na zajištění a dalo by se pokračovat, proč je schránka v bance nejrozumnější volbou...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Také bych raději pořádný trezor doma, než banku. Mám s tím v rodině dost zkušeností, děda měl nejlepší sbírku známek u nás a také odpovídající trezor! Jeho názor, že bankovnictví a pojišťovnictví jsou největší zloději(už za 1.republiky) vypovídá své! A to bydlel v Karlíně, kde to byl samý nepřízpusobivý😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Či už uloženie zbierky doma, alebo v banke má svoje výhody a tak isto nevýhody. Ide len o to, čo kto uprednostní a aké sú jeho priority. Rozdielne priority bude mať investor a zberateľ, ten, kto so zbierkou pracuje (mení sa obsah zbierky, vylepšujú stavy), inak sa bude rozhodovať ten, kto má možnosti na výber vhodného miesta na umiestnenie domáceho trezora a inak ten kto možnosť nemá, inak bude uvažovať ten kto má banku "za rohom" a ten kto ju má desiatky kilometrov a potrebuje mať zbierku "po ruke" ...
A na záver to najpodstatnejšie: Ak mám zbierku doma tak sa samozrejme postarám o to aby o tejto skutočnosti vedelo samozrejme čo najmenej ľudí.
no môže sa stať že raz prídeš domov a tiež ju už neuvidíš 😁
u nas v rodine vedia vsetci ze zbieram a nikoho to netrapi... a zo zbierkou pracujem denne, este ze by som platil trezor...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Dracek: opet mi prijde, ze potvrzujes svuj vztah k sbirani jenom jako k investici, copak to jde, mit celou sbirku v bance a nemit moznost se mincemi kdykoli pokochat? Nerikam u zlata a par kousku, ktere mam spis jako investici, ale taky za to platim par stovek, kdyby to melo byt treba 2 000 za rok, tak bych se uz hodne rozmyslel.
Holt, asi jsem blazen...
Taky bych rekl, ze barak plny duchodcu, nastvane vytacejicich 158 pokazde, kdyz nekdo zaparkuje na chodniku a lustrujicich kazdeho cloveka, co vejde do domu, je dost dobre zabezpeceni.😁
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.