Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

Babulik

Uživatel

Zaregistrován:
16. 8. 2009

Vytvořeno:
15. 9. 2011, 18:13

Otazka je, co by se melo stat, kdyz je to treba v CS nonstop pod kamerovym systemem. Myslite ze nekdo z banky bude vykradat schranky a pak zmanipuluje zaznamy? Jiste, banka muze vyhoret nebo schranky muzou byt vykradeny pri loupeznem prepadeni (uz se to nekdy nekde stalo??) A pokud je to v CSOB pojistene do nejake castky, tak snad pro to musi mit nejaka pravidla. Anebo je to jeste horsi banka, nez jsem si myslel.. Jinak s tim chystanym zdrazovanim v CS, nevite kdy to bude? Abych si to stihl prodlouzit tak na 20 let (pokud to pujde)🙂

Áno, stalo. 11.2. tohto roku v Galante vykradli Ľudovú banku, peňazí v hotovosti sa ani nedotkli a vykradli bezp. schránky. Na záver ako bonbónik odpálili v priestoroch banky výbušninu. Škoda na odcudzených veciach zo schránok bola údajne okolo 200 tis. evry...

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
15. 9. 2011, 18:34

Mít doma sbírku za více jak desítky tisíc může jen blázen, slušné zabezpečení navíc nestojí málo a běžné trezory co stojí samotné cca do 50tis. zručný profi zloděj otevře relatině lehce i při kombinaci více zámků, nehledě na to, že s pistolí či nožem u hlavy ti trezor moc nepomůže(sice máš volbu, ale...).
Pojišťovna má navíc často dost specifické požadavky na zajištění a dalo by se pokračovat, proč je schránka v bance nejrozumnější volbou...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
15. 9. 2011, 18:49

Také bych raději pořádný trezor doma, než banku. Mám s tím v rodině dost zkušeností, děda měl nejlepší sbírku známek u nás a také odpovídající trezor! Jeho názor, že bankovnictví a pojišťovnictví jsou největší zloději(už za 1.republiky) vypovídá své! A to bydlel v Karlíně, kde to byl samý nepřízpusobivý😉

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
15. 9. 2011, 18:52

Či už uloženie zbierky doma, alebo v banke má svoje výhody a tak isto nevýhody. Ide len o to, čo kto uprednostní a aké sú jeho priority. Rozdielne priority bude mať investor a zberateľ, ten, kto so zbierkou pracuje (mení sa obsah zbierky, vylepšujú stavy), inak sa bude rozhodovať ten, kto má možnosti na výber vhodného miesta na umiestnenie domáceho trezora a inak ten kto možnosť nemá, inak bude uvažovať ten kto má banku "za rohom" a ten kto ju má desiatky kilometrov a potrebuje mať zbierku "po ruke" ...
A na záver to najpodstatnejšie: Ak mám zbierku doma tak sa samozrejme postarám o to aby o tejto skutočnosti vedelo samozrejme čo najmenej ľudí.

Zablokován

Uživatel

Zaregistrován:
2. 8. 2011

Vytvořeno:
15. 9. 2011, 18:59

Chtěl jsem jen poznamenat, že na co mít sbírku, když ji ani neuvidím 😳

roland22

Uživatel

Zaregistrován:
29. 8. 2007

Vytvořeno:
15. 9. 2011, 19:08

Chtěl jsem jen poznamenat, že na co mít sbírku, když ji ani neuvidím 😳

no môže sa stať že raz prídeš domov a tiež ju už neuvidíš 😁

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
15. 9. 2011, 19:13

u nas v rodine vedia vsetci ze zbieram a nikoho to netrapi... a zo zbierkou pracujem denne, este ze by som platil trezor...

Zablokován

Uživatel

Zaregistrován:
2. 8. 2011

Vytvořeno:
15. 9. 2011, 19:35

no môže sa stať že raz prídeš domov a tiež ju už neuvidíš 😁

Sousedům věřím 🙂

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
15. 9. 2011, 19:39

Dracek: opet mi prijde, ze potvrzujes svuj vztah k sbirani jenom jako k investici, copak to jde, mit celou sbirku v bance a nemit moznost se mincemi kdykoli pokochat? Nerikam u zlata a par kousku, ktere mam spis jako investici, ale taky za to platim par stovek, kdyby to melo byt treba 2 000 za rok, tak bych se uz hodne rozmyslel.
Holt, asi jsem blazen...

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
15. 9. 2011, 19:40

Sousedům věřím 🙂

Taky bych rekl, ze barak plny duchodcu, nastvane vytacejicich 158 pokazde, kdyz nekdo zaparkuje na chodniku a lustrujicich kazdeho cloveka, co vejde do domu, je dost dobre zabezpeceni.😁

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.