Zaregistrován
22. 7. 2011
Ještě malá poznámka. Každá mince nebude reagovat na okolní klima stejně. Mám ražby, které si dokáží ušlechtilou patinu vytvářet, ale jiné jsou naprosto stejné celou dobu a nic s nimi nehne. Asi záleželo, jak byl rozmíchaný materiál, nebo v jakém prostředí převážnou dobu ležela a zakódovala si nějaké chování.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
16. 2. 2008
Dub je velká potvora ale mahagon je dlouhodobě vyzkoušený jako bezpečný.
Zaregistrován
10. 3. 2009
Nie je to náhodou ten kufrík čo predávakú v predajniach Lidl ?
http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/index_20059.htm
Niektorými zberateľmi na burze mincí je ospevovaný najmä kvôli nízkej cene = 14,99 EUR, pretože podobné (pravdepodobne identické) kufríky sa v numizmatických predajniach a na internete predávajú za 34,99 EUR. Takže polovičná cena poteší. Inak lovci lacných vecí už svoju príležitosť prepásli, pretože podražel - v predchádzajúcej akcii ho predávali za 12,99 EUR🙂
http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/index_12024.htm
Skúšal som sa dopátrať k jeho výrobcovi, ale nedopátral. Je to výrobok Made in China, tak ako všetky ostatné, lenže v tomto prípade nie je jasný výrobca. A výrobca čo sa hanbí za svoj výrobok, nie je podľa mňa dobrý parner pre akúkoľvek zbierku. Dovozcom do Európy je firma Milomex Ltd. www.milomex.com, je to model Z30892 v.09/2011.
Hliníkový kufrík obsahuje 5 plát
2-krát 40 mincí do 33mm
2-krát 24 mincí do 45mm
1-krát 77 mincí do 22mm
Sú potiahnuté zamat pripomínajúcou látkou. Táto látka je prilepená k platám z tvrdeného PVC. A tu vidím dve riziká
1.) lepidlo, z ktorého sa môžu uvoľňovať neznáme agresívne látky
2.) samomtné PVC, z ktorého sa môžu uvoľňovať zlúčeniny chlóru a tie reagovať s mincami.
Takže ja osobne by som to neriskoval.😞
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
29. 8. 2007
Ako vraví Fidzi, ešte by som dodal, že vnútro kufríka dosť "páchne", zatiaľ čo podobné leuchtturm platá a kufríky sú prakticky bez zápachu.
Nechávam ho teraz otovrený nech sa to vyvetrá, ale dúfam že minciam v bublinách sa v tom nič nestane.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Kdysi jsem sbiral US muziku 60tych let a pro lepsi uskladneni jsem CD daval do takovych tech kufriku/alb. Jednou jsem si koupil "levne cinske" album (ale jinak vypadalo hezky), dal do toho CD a asi po 2 letech zjistil, ze ty CD maji uplne rozleptane povrchy. Nastestesti to bylo jen jedno album, ale i tak se mi znicilo snad 40CD. Zajimave, ze to naleptalo nejen potisky CD, ale i ten plast!
Takze mam panickou hruzu z cinskych veci, ale musim rici, ze na prodejnich serverech v cine jsou pro sberatele fakt hezke a LEVNE veci. Nicmene nikdy jsem nezariskoval a delat to nebudu🙂
Zaregistrován
7. 6. 2010
treba kupovat osvedcene znacky pre zberatelov a nie potreby pre zberatelov kupovane v obchodoch... to je smiesne
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
23. 4. 2008
roland22 napsal/a:
...by som dodal, že vnútro kufríka dosť "páchne", zatiaľ čo podobné leuchtturm platá a kufríky sú prakticky bez zápachu...
Jj, je to tak cca 2-3 roky, kdy jsme tyto levné kufříky s kamarády také probírali. A byly nějaké dvě společnosti, jedna nejspíš stále ten Lídl a druhá snad Albert. Jedni prodávali s modrými, smradlavými platy a druzí měly plata červená, bez zápachu. Od dcery jsem tehdy právě dostal kufřík s těmi červenými platy a jeden kamarád mi koupil s modrými platy. Cenově byly kufříky za téměř shodnou cenu, ale používám převážně jen s těmi červenými platy, i když je pravda, že pokud někdy kufřík někam vezu, tak mince mám sice v červených platech, ale ještě tam vkládám jedno- dvě modrá plata z druhého kufříku, aby se mince nesesypaly. Mám tam uložené mince, které jsem zatím nedal do alb a za několik let, co ta červená plata používám, tak jsem nepoznal změnu. Ale co to je pro minci několik let, že???😃 Třeba za třicet, čtyřicet let... Ale to neřeším, bo mince už bude vlastnit určitě někdo jiný 😁 😁 😁
Zaregistrován
1. 10. 2008
Když se tady rozjela ta diskuze kolem plat:
Koupil jsem před dvěma lety plata "Baron". Měď začala patinovat téměř okamžitě. Stříbrné mince se tvářily v pohodě, ale jen na straně, která byla vidět. Na straně dotýkající se plata se udělaly fleky... Měl jsem tam i mince i v plastových kapsiškách (Rauch) a ty nic, takže podezřívám plata! Jinak světlostálost je taky špatná!!!
Jde o to, že za cenu levné výroby musí být použity levné suroviny a tech. postupy! To je prostě realita! S tím je spjata následná rychlost degradace materiálu (degradace=oxidace na vzduchu za uvolňování látek do prostředí. Tyto látky pak reagují s ochotně reagujícím kovem). Důkaz, pokud by mi někdo nevěřil: "smrad na tržnicích, nebo při rozbalení nového zboží" 😉
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
Zaregistrován
22. 7. 2011
Kupování plat je problém, protože laciné zboží, není záruka. Další neznámou je i otázka toho, že naprosto neznáme z čeho jsou vyrobeny a výsledek uvidíme až v budoucnosti.
Proto bych každému doporučoval, aby si je vyrobili sami a pouze z doporučených surovin. Já jsem se o to pokusil a mohu každého ubezpečit, že výroba je naprosto jednoduchá. Pokud by někdo vyžadoval rozdělení plat na okýnka, pak by to bylo již složitější, ale já nevidím důvod, proč by tam musely být.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
1. 10. 2008
Foto těch plat bez okýnek? 😉 Jak máte ty plata dál uloženy? Neťukají mince o sebe při jakékoli manipulaci?
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.