Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101

Profilový obrázek
gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován:
3. 3. 2015

#1 26. 2. 2020, 03:33

malá ukázka ř.z. 12 u 50 kr-dvojité zoubkování- nahodilé vady /Hirš uvádí že zatím nejsou známé deskové vady/ vlastním i na hrubém tisku ,pokud někdo vlastní něco podobného budu rád z jeho uveřejnění díky všem kteří se na to mrknou Jirka z Meziříčí

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Frantig

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2013

#2 27. 2. 2020, 15:58

neberte to jako popichování, ale měl bych pár poznámek k německým popiskům: jemný a hrubý tisk určitě mají také své přesné pojmenování (Feindruck?), denní razítko je ovšem jistojistě (der) Tagesstempel, tisková nahodilost je (die) Druckzufälligkeit a řádkové zoubkování (die) Linienzähnung

Profilový obrázek
gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován:
3. 3. 2015

#3 27. 2. 2020, 17:29

Frantig napsal/a:

neberte to jako popichování, ale měl bych pár poznámek k německým popiskům: jemný a hrubý tisk určitě mají také své přesné pojmenování (Feindruck?), denní razítko je ovšem jistojistě (der) Tagesstempel, tisková nahodilost je (die) Druckzufälligkeit a řádkové zoubkování (die) Linienzähnung

dobrý den kolego vím že to myslíte dobře ale jsem ryzí amatér a němčinu jsem se učil ze slovníků odborné literatury -katalogů -nemám nikoho kdo by mi to opravil, ale myslím že i rodilí Němci pochopí co jsem těmito nadpisy chtěl sdělit raději bych si přečetl nějakou novou deskovou vadu Jirka z Moravy

Profilový obrázek
gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován:
3. 3. 2015

#4 27. 2. 2020, 17:35
Frantig napsal/a: neberte to jako popichování, ale měl bych pár poznámek k německým popiskům: jemný a hrubý tisk určitě mají také své přesné pojmenování (Feindruck?), denní razítko je ovšem jistojistě (der) Tagesstempel, tisková nahodilost je (die) Druckzufälligkeit a řádkové zoubkování (die) Linienzähnung ...

ještě jsem si uvědomil, že by jste mi mohl pomoci oravit moje nadpisy u mého výstavního exponátu ,není problém vám jej prostřednictví skenů poslat jde o cca 20-30 výstavních listů. a jak jsem s jestli se vám můj exponát alespoň troch zamlouvá, vím, že tam mám řadu chyb ale člověk nemůže chtít najednou vše předem díky za odpověď

Profilový obrázek
Frantig

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2013

#5 27. 2. 2020, 19:44

německy sice umím, ale zrovna filatelistické názvosloví starého Rakouska má spoustu ustálených termínů a specialitek a jistě se zde ve vlákně objeví mnohem povolanější experti...

Profilový obrázek
gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován:
3. 3. 2015

#6 28. 2. 2020, 09:35

Frantig napsal/a:

německy sice umím, ale zrovna filatelistické názvosloví starého Rakouska má spoustu ustálených termínů a specialitek a jistě se zde ve vlákně objeví mnohem povolanější experti...

to je ten problém já ty odborné názvy ovládám ale dát to do gramatiky je už pro mě problém Jirka z Moravy

Profilový obrázek
gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován:
3. 3. 2015

#7 28. 2. 2020, 09:39

dobré ráno všem Rakušákům přidávám další deskovou vadu tentokráte u doplatních stříhaných známek a to u 20 hal kde se deska vyskytuje ve spodní části jak dokládám ve skenu mějte se Jirka z Moravy

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.