Zaregistrován
23. 10. 2006
HRD vykoná zmeny v laboratórnych certifikátoch .
Mar 6, 2019 8:32 Od Rapaport News
RAPAPORT ... HRD Antverp zmenil systém , ktorý používa vo svojich laboratórnych diamantových certifikátoch, aby zodpovedal správam o prírodných kameňoch.
Grading lab, ktorý od roku 2013 vydáva dokumenty pre voľné syntetické materiály, rozšíri svoje kategórie farieb pre diamanty pestované v laboratóriách a aktualizuje svoju terminológiu 4Cs tak, aby zodpovedala certifikáciám, ktoré vydáva pre prírodné diamanty.
Zatiaľ čo starý laboratórne osvedčený diamantový certifikát obsahoval päť farieb, od svetla po bezfarebné, nová verzia uvádza 13, D je najvyššia známka a SZ je najnižšia. Nové osvedčenie obsahuje aj 10 stupňov jasnosti, od lupy j čistoty (LC) až po P3 (s odvolaním sa na piqué), zatiaľ čo triedy predchádzajúcej správy obsahovali (I).
Zmena, ktorá sa začína tento týždeň, nasleduje po internom rozhodnutí poskytnúť zákazníkom čo najpresnejšiu klasifikačnú správu, ktorá poskytuje "pravdivý" popis diamantu.
"Úloha klasifikačného laboratória musí byť 100% nestranná a informovať spotrebiteľa o presnej kvalite kameňa ... či je to laboratórne alebo prírodné," dodal hovorca.
Americký gemologický inštitút (GIA) plánuje aj krátko aktualizovať svoje správy o syntetických diamantoch, ale nepovedal presne kedy. Certifikáty obsahujú aj obmedzený počet farebných a jasných kategórií v porovnaní so správami, ktoré vydáva pre prírodné diamanty.
Okrem toho plánuje spustiť štúdiu o výrobe šperkov, ktorá poskytne všeobecný popis šperkov, ako aj podrobnosti o všetkých syntetických diamantoch, ktoré obsahuje, a o kovoch, z ktorých sa vyrába. Nová správa bude k dispozícii v septembri.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
4. 7. 2016
Žiadne ohrozenie Čínou nebude ???😁
Čínské kotouče s diamanty od Putina a nebo s krvavými diamanty od Žida s malým pérem.😁 Hlavně, že jsou levné a dobře brousí.
Zaregistrován
4. 7. 2016
Já mám řezací kotouč z Tchaiwanu, odkud berou diamanty to nevím.
Pak mám ještě odtamtud "japonskou" brusku. Co je na ní japonského to přesně nevím.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Zaregistrován
4. 7. 2016
Shinko.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 10. 2006
Na leštenie opálov ideálne.
Zaregistrován
4. 7. 2016
I acháty na tom jdou dobře. Dodělal jsem si hrubší kotouče.
Akorát je to bruska pro strojírenství (broušení nožů, nástrojů) a není stavěná na vyšší zátěž ( motor 125W). Takže po 20-30 minutách práce se musí nechat chladnout.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Ohľadne spotreby el. energie Japonci majú dobré elektromotory .
Zaregistrován
4. 7. 2016
To já právě nevím, jestli ten motor je japonský. Brusné kameny jsou japonské,
"karosérie" čínská (tchajwanská) nekvalitně zpracovaná.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Na elektromotore by malo uvedené kto je výrobca pre IMAHASI výrobca elektromotorov je HITASCHI tak je napísané . Môj má 200 vatov , ale je hodne veľký , čiže môžem používať ľubovolne dlho, ale sa mi ešte nechce...😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.