podobně bývá často ofrankován doručený dopis v mnoha filmech známkami, co tehdy nemohly platit nebo ještě hůře v době děje filmu se známky ještě nepoužívaly...😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Tam je to tuším proto, že se tak jmenuje knižní předloha (která vyšla v době, kdy platil vzor 1953).
Něco podobného je v jednom dílu Četnických humoresek (mám pocit, že v tom, kde je Bořivoj Navrátil coby Amerikánec - jinak obyčejný podvodník - s dřevěnou nohou). Na přepážce spořitelny dostane vyplacených 10 tisíc - 9 tisícovek 1934 a když chce poslední tisícovku nadrobit, dostanane jednu 100/1919 a (možná, ale to nevím jistě) i jednoho Rozsévače.
I tak - Goznak ani STC sérii "CL" nemá (a teď jen, jestli to bylo schválně zvoleno, nebo jen náhoda). Každopádně v souvislosti s těma 100/61 to prostě vypadalo vtipně🙂
btw co je na těch obrázcích? asi mi to uniklo
Je tam na tých 5000/1920 síce perforáciu nevidím chcelo by to kvalitnejší obrázok), ale ak sú neperforované, tak by ma zaujímalo kde filmári v roku 1971 zohnali pre natáčanie také množstvo neperforovaných 5000/20 ... Zo žiadnej súkromnej zbierky asi zapožičané neboli ...
Podľa mňa sa jedná o obyčajné kópie pre filmové účely...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.