Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
17. 8. 2010
Narazil jsem na netu na katalog aukcniho domu Meister & Sonntag z roku 2004, kde se drazila sbirka H. Dietikera - mezi raritami i jeden tlusty prazsky gros. Zajimalo by me, jestli nekdo z vas mel moznost neco podobneho drzet v ruce. Ja osobne ne, ale dal jsem se loni na aukci Aurea do reci s nejakym postarsim numismatikem z Chebu a ten mi tvrdil, ze pred desetiletimi mel jeden ve sbirce (ukazoval ho pry i Haskove, ktere se naramne libil), nasledne ho ale za neco vymenil. Taky zminoval, ze i na tech malo kusu co jich je mezi sberateli je hodne falz - coz se da vzhledem k cene pochopit. Dovolim si tvrdit, ze kdyby ted byl v nabidce sbirky Dr. HP tak porazi i ty 10 dukaty...
Obrázky:
Zaregistrován
12. 8. 2006
To xjert01: držel jsem v ruce tento:
http://numismatika.cz/CNS-Praha/P045_Katalog/45kat2801.htm
ale osobně bych si ho asi nekoupil ...
Ten ze sbírky Dietiker byl ale mimořádně tlustý a měl původ. A ze by cenove prekonal 10 dukaty pochybuji respektive ty ze sbirky HP mozna nektere ano.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Mel jsem v ruce 2 tluste grose, shodou okolnosti oba Vladislavovy. Jeden co zminoval vassilij (na nej byly ale protichudne nazory co se pravosti tyce) a cca pred 6ti lety jeste jeden z Safarovy sbirky ktery mel zaruceny puvod a byl pravy.
Zaregistrován
17. 8. 2010
Kucera: ten gros ze Safarovy sbirky byl v nejake aukci?
Zaregistrován
6. 11. 2008
tuším v Hradci...?(a dříve popsaný v NL?)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
6. 7. 2009
Podival jsem se do zaznamu a byla to CNS HK na podzim 2004
Zaregistrován
17. 8. 2010
Mate po ruce udaj za kolik se prodal?
Zaregistrován
6. 11. 2008
to je dnes asi už jedno, navíc byl hodně lehký(tenký) oproti ostatním známým kusům...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
17. 8. 2010
Zajimalo me to v porovnani s cenou toho vyse. Ale pokud s nim nebyl srovnatelny (krome panovnika samozrejme) tak to je opravdu jedno...
Zaregistrován
6. 7. 2009
Bohuzel odklepnutou cenu v zaznamech nemam, pouze vyvolavacku 100t.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.