Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Na pamnet pateho vyroci samostatnosti Ceskoslovenske rep.budou vydavany 28.X.23 jubilejni postovni znamky s obrazem Prezidenta podle navrhu. Svabinskeho.
Znamek let pouzivat od 28.X.23 do 31. XII. 23 zasilek tuzemskych i do ciziny. PRODAVAJI SE SE 100% PRIRAZKOU . Z vytezku Techno znamek bude rozdelena Castka zbyvajci po srazce vyrobniho nakladu a jmenovite hodnoty , mezi tyto socialne humanni instituce napr Csl cerveny kriz, atd..
Zdravím Donnovan, takto z obrázku je těžké posoudit HZ. Zvláště spodní řada známky je málo čitelná. Pokud se najde v perforaci vychýlený PO je určení poměrně snadné. U LH se tato odchylka musí shodovat na svislých stranách.
Pokud se shoduje odchylka na vodorovných stranách jedná se o normálně postupující HZ. Já jsem známku nejprve naskenoval ve vysokém rozlišení a dobře vycentroval. Poté jsem naznačil u otvorů souběžné linky a hledal vychýlení otvorů a ty potom srovnával s protilehlou stranou. Náročná, ale zajímavá práce již mnohokrát popsaná v literatuře.
S pozdravem Zoubek-05
Mluv jen tehdy je-li to lepší jak mlčení.
Zdrvim vas zoubek-05 dekuji za reakci ,take us jsem nastudoval par clanku na tema a pokud jsem to spravne pochopil tak zde mnou uvedena znamka je jak zde take popisujete tak se musi jednat o normalne postupujci HZ 14 vychyleny PO vodorovne ☺ zde posilam lepsi foto na ukazku 👍dekuji
Obrázky:
Dobrý den,
takto určovat LH z počítače si netroufám. Myslím, že je nutné známku posuzovat v kontaktu. Načrtl jsem linky podle kterých se srovnává horní a dolní perforace. Při shodě se jedná o HZ. V tomto případě je divné naklonění spodní perforace vlevo dolů.
Myslím, že vzhledem k ceně známky se nevyplatí časově náročné zkoumání.
Zoubek-05
Obrázky:
Mluv jen tehdy je-li to lepší jak mlčení.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.