Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Z důvodu, že mne o to požádal kamarád ze Slovenska zde BRETT, tak to vlákno vytahuji nahoru po tolika měsících , kdy jsem ho založil pod nickem Kmotr ... Prosím sem dávejte dotazy týkající se VOJENSTVÍ , HASIČŮ , POŠŤÁKŮ a já nevím všech uniformovaných složek a jejich výstroje a výzbroje, Chybí to tady, je tak kluci ???
Nóóó lachtan, lachtan 😉 Šak ja tým chladným zbraniam h...o rozumiem. Ja som ťa len chcel podporiť, aby si za túto tému trochu viac zabojoval, lebo mám pocit, že je to Tvoj "šálek kafe" a že si v tom doma. Takže to ber z mojej strany len ako určitú podporu dobrej myšlienky, ktorá vyšla z Tvojej strany (vytvoriť túto tému). Ja som len taký "papučový fanda" chladných zbraní a teda žiaden aktívny zberateľ. Dávam ti, ale svoje slovo, že fanúšika a pravidelného čitateľa máš istého 😉
Jenomže kamaráde já jsem na tom stejně, jako ty ,,,, ale toto téma je strašně zajímavé a složité, že se spíš spoléhám na Altmanna, že to trošku rozproudí a nebude se patlat jen v té faleristice a protože ví i o tomto víc, než my dva dohromady😃 Rád se o tomto ranku dozvím víc, ale tedy odborník nejsem v žádném případě. Altmánku jste tady ??? 😁
Ladislavaliev@atlas.cz
http://www.vhu.cz/vhu-chysta-reprezentativni-vystavu-k-velke-valce/
dobré na pokoukání pro všechny. Je tam vždy krátký textík.
Ladislavaliev@atlas.cz
Ahoj,
prosím o radu o jaký nůž se jedná, krom toho, že je z roku 1939, vyroben zřejmě firmou Puma a je z Německa :-) Délka 25 cm. Pochva byla zabalena v nějakém hadru, který s tím asi nemá nic společného.
Vždycky se směju, když vidím v popisu nalezeno na půdě, ale toto je dnes opravdu nalezeno na půdě, ale ukryto za trámem. Dělá se nová střech a vykoukl až při demontáži původní krytiny. Jinak byla půda vyklizená :-(
Ještě by mě zajímalo jestli se dá restaurovat do původního stavu, případně odkaz na nějakého odborníka a samozřejmě cena v nynějším stavu a cena renovace, pokud by šla. Prodávat ho nechci. je to hezká památka a vzpomínka.
Předem děkuji za jakékoliv informace.
Obrázky:
lub121@seznam.cz
Je to nůž hitlerjugend a já bych to jen nechal odborníkovi lehce vyčistit a zakonzervovat. Jinak cena pokud vás to tedy zajímá bude něco kolem plus mínus 6000 Kč a sběratelé německých militarií budou mít enormní zájem o koupi. No , ale berte můj názor s rezervou, protože jak podotkl MINT o dvě vlákna výš potřebuji psychiatra, takže asi to je jen nekompetentní názor blázna😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.