Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#1051 10. 10. 2009, 19:09

Zkusím to podobenstvím (jako v Bibli🙂). ""I stanul podnikatel připravujíce aukci před problémem, do jaké drahé literatury investovat svoje naspořené peníze, aby dokázal určit a lépe prodat svoji grošovou minci a v tom shůry se snesl anděl a zvěstoval mu: "Jdi na www.cnspg.cz, tam nalezneš mince, jejichž určení tě trápí a všechny potřebné údaje a žádné další nákladné literatury ti zapotřebí není." I podnikatel došel na místo, které mu anděl Páně zvěstoval a srdce jeho zaplesajíc zvolalo: "Boží lidé - práci mou přetěžkou mi ulehčili a určení mince mojí neznámé mi darovali!"" Hned si připadám jako pravý křesťan! {já ten burčák neměl pít😁 ... nebo to byla kalná voda?!😲 }

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#1052 10. 10. 2009, 19:12

aniž bych chtěl předsedovi podlézat, tak musím říci, že jeho podobenství je nejen krásné, ale hlavně trefné .... je vidět, že mu burčák svědčí😃

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#1053 10. 10. 2009, 19:16

Né, aby někoho napadlo si to schovávat a s přídavkem eventuelních dalších bonmotů jednou vydat evangelium podle patasona!!!😁 😈 😁

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#1054 10. 10. 2009, 19:46
Zkusím to podobenstvím (jako v Bibli🙂). ""I stanul podnikatel připravujíce aukci před problémem, do jaké drahé literatury investovat svoje naspořené peníze, aby dokázal určit a lépe prodat svoji grošovou minci a v tom shůry se snesl anděl a zvěstoval mu: "Jdi na www.cnspg.cz, tam nalezneš mince, jejichž určení tě trápí a všechny potřebné údaje a žádné další nákladné literatury ti zapotřebí není." I podnikatel došel na místo, které mu anděl Páně zvěstoval a srdce jeho zaplesajíc zvolalo: "Boží lidé - práci mou přetěžkou mi ulehčili a určení mince mojí neznámé mi darovali!"" Hned si připadám jako pravý křesťan! {já ten burčák neměl pít😁 ... nebo to byla kalná voda?!😲 }

Nechci nikomu kazit radost s podobenstvím, ale pořadatelé aukcí se Vám na to s klidem vy....., a je zcestné si myslet něco jiného. To není myslím bohužel jen můj názor, ale realita. Ať už se to komukoliv líbí nebo ne...🙄

Kacuro 10. 10. 2009, 19:00 - myslím, že se mýlíš, ale to je jen zaujatý názor nečlena, který do toho vlastně nemá co kecat...
ale tak z cca 90% bych se stavěl k názoru Olivera a Gregoryho... 🙂

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#1055 10. 10. 2009, 19:59
Nechci nikomu kazit radost s podobenstvím, ale pořadatelé aukcí se Vám na to s klidem vy....., a je zcestné si myslet něco jiného. To není myslím bohužel jen můj názor, ale realita. Ať už se to komukoliv líbí nebo ne...🙄 Kacuro 10. 10. 2009, 19:00 - myslím, že se mýlíš, ale to je jen zaujatý názor nečlena, který do toho vlastně nemá co kecat... ale tak z cca 90% bych se stavěl k názoru Olivera a Gregoryho... 🙂

Tys nečetl ten příspěvek o projektu ČNS PG, cos chtěl pro M&B, že ne? Naší nabídkou má být, že mj. za poskytnutí fotodokumentace, etc. informací o minci, my ji dáme k dispozici na webu specializovaným sběratelům, pořadatel aukce nebude muset groš do katalogu fotit (což katalog prodražuje), pouze se odkáže na číslo z databáze a je reálný předpoklad, že po minci, pokud bude zajímavá, z okruhu specializovaných sběratelů půjde více zájemců. Možná jsem naivní nebo úplně blbej, ale v tom vidím možnou, boustranně prospěšnou spolupráci s pořadateli aukcí. Na druhu stranu vy.... se na naši databázi je každého svaté právo a nikdo mu to nebere; nechť tedy nikdo nebere nám naše svaté právo dát veřejně a/nebo členům k dispozici, co uznáme my, jako autoři, sponzoři a realizátoři projektu, za vhodné.🙄 A už k tomu neřeknu ani Amen!😋

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#1056 10. 10. 2009, 20:01

jak jsem to pochopil, nemyslel patason pořadatele mincí, ale prodejce ...

jinak na svůj názor máš draku samozřejmě právo, akorát dost dobře nechápu, proč se nám do chodu a projektů čns-pg neustále pletou nezainteresovaní lidé .... asi je to tím, že se scházíme takto veřejně a kdokoli se může cítit být natolik fundovaný, aby nám do všeho mluvil ... v tom jsme asi jediní v celičkém vesmíru a možná by chtělo zvážit, jestli to takto chceme. nerad bych totiž, aby neustálé připomínky lidí, kterým to všechno může být jedno, rozložili naše snahy a vtloukali mezi nás klíny, toť zase můj skromný názor .... ono remcat a radit je jistě snadné, my jsme se však vrhli na tento projekt, přešli jsme od řečí k činům, děláme ho pro své potřeby a nemáme problém s tím, když se do něj další zájemci zapojí, přijmout je mezi nás .... čili komu se to nelíbí a nechce mezi nás, ať si založí svůj projekt a dělá si s ním to, co uzná za vhodné😉

PS: všimli jste si doufám, že jsem volil svá slova diplomaticky a nikoho neurážím😉

Profilový obrázek
PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

#1057 10. 10. 2009, 20:23
ale už dost, do schůze to zůstane tak jak to je a pak uvidíme... teď je třeba plnit databázi...

Naprosto souhlasím s tímto názorem.
Stávající fungování stránek jsme si většinově odhlasovali a já to taky tak přijímám.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#1058 10. 10. 2009, 20:33
jak jsem to pochopil, nemyslel patason pořadatele mincí, ale prodejce ... jinak na svůj názor máš draku samozřejmě právo, akorát dost dobře nechápu, proč se nám do chodu a projektů čns-pg neustále pletou nezainteresovaní lidé .... asi je to tím, že se scházíme takto veřejně a kdokoli se může cítit být natolik fundovaný, aby nám do všeho mluvil ... v tom jsme asi jediní v celičkém vesmíru a možná by chtělo zvážit, jestli to takto chceme. nerad bych totiž, aby neustálé připomínky lidí, kterým to všechno může být jedno, rozložili naše snahy a vtloukali mezi nás klíny, toť zase můj skromný názor .... ono remcat a radit je jistě snadné, my jsme se však vrhli na tento projekt, přešli jsme od řečí k činům, děláme ho pro své potřeby a nemáme problém s tím, když se do něj další zájemci zapojí, přijmout je mezi nás .... čili komu se to nelíbí a nechce mezi nás, ať si založí svůj projekt a dělá si s ním to, co uzná za vhodné😉 PS: všimli jste si doufám, že jsem volil svá slova diplomaticky a nikoho neurážím😉

kacuro napsal/a:

dost dobře nechápu, proč se nám do chodu a projektů čns-pg neustále pletou nezainteresovaní lidé ....

pokud to diskuzi prezentuji takto veřejně, očekávám automatisky i reakce nezainteresovaných lidí, na jejichž názory samozřejmě nemusím brát jakkoliv ohled a nemusejí být pravdivé či nezaujaté(ale někdy to pak může připomínat strkání hlavy do písku)

kacuro napsal/a:

aby neustálé připomínky lidí, kterým to všechno může být jedno, rozložili naše snahy a vtloukali mezi nás klíny, toť zase můj skromný názor ....

ač toto nelze asi vyloučit, nemyslím si, že je to zde ten případ

ano, to je 100% pravda…

Ano snaho být diplamatický tu na Tebe byla, uznávám… 😃

Profilový obrázek
Michaela

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2007

#1059 10. 10. 2009, 20:45

;) Velmi zajímavá diskuze,mělo by se to začít sepisovat a za pár let se může vydat kniha s názvem " Z života numismatiků " 😎

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#1060 10. 10. 2009, 20:54

patason napsal/a:

Naší nabídkou má být, že mj. za poskytnutí fotodokumentace, etc. informací o minci, my ji dáme k dispozici na webu specializovaným sběratelům, pořadatel aukce nebude muset groš do katalogu fotit (což katalog prodražuje), pouze se odkáže na číslo z databáze a je reálný předpoklad, že po minci, pokud bude zajímavá, z okruhu specializovaných sběratelů půjde více zájemců.

Ani o toto mít myslím pořadatel aukce zájem nebude, komplikuje se mu tím příprava katalogu, přínos pro něj nijak velký není a úspora za fotky, to už je v dnešní době spíše argument k smíchu.

patason napsal/a:

…a je reálný předpoklad, že po minci, pokud bude zajímavá, z okruhu specializovaných sběratelů půjde více zájemců.

Nebo také ne, protože pořád určité % sběratelů na net nechodí, takže případné drobné čistě teoretické navýšení zájemců se sníží o tuto skupinu a efekt =0

patason napsal/a:

Možná jsem naivní nebo úplně blbej… 😃

Blbej předpokládám snad ne a naivní se svou numismatickou praxí snad již tolik také ne, i když zdůvodnění proč vám budou pořadatelé aukcí strkat materiál do databáze k tomu naivismu trochu inklinuje….

patason napsal/a:

…nechť tedy nikdo nebere nám naše svaté právo dát veřejně a/nebo členům k dispozici, co uznáme my, jako autoři, sponzoři a realizátoři projektu, za vhodné.

K tomu není co dodat…(pravda) 😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.