Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Zkusím to podobenstvím (jako v Bibli🙂). ""I stanul podnikatel připravujíce aukci před problémem, do jaké drahé literatury investovat svoje naspořené peníze, aby dokázal určit a lépe prodat svoji grošovou minci a v tom shůry se snesl anděl a zvěstoval mu: "Jdi na www.cnspg.cz, tam nalezneš mince, jejichž určení tě trápí a všechny potřebné údaje a žádné další nákladné literatury ti zapotřebí není." I podnikatel došel na místo, které mu anděl Páně zvěstoval a srdce jeho zaplesajíc zvolalo: "Boží lidé - práci mou přetěžkou mi ulehčili a určení mince mojí neznámé mi darovali!"" Hned si připadám jako pravý křesťan! {já ten burčák neměl pít😁 ... nebo to byla kalná voda?!😲 }

Nechci nikomu kazit radost s podobenstvím, ale pořadatelé aukcí se Vám na to s klidem vy....., a je zcestné si myslet něco jiného. To není myslím bohužel jen můj názor, ale realita. Ať už se to komukoliv líbí nebo ne...🙄
Kacuro 10. 10. 2009, 19:00 - myslím, že se mýlíš, ale to je jen zaujatý názor nečlena, který do toho vlastně nemá co kecat...
ale tak z cca 90% bych se stavěl k názoru Olivera a Gregoryho... 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Tys nečetl ten příspěvek o projektu ČNS PG, cos chtěl pro M&B, že ne? Naší nabídkou má být, že mj. za poskytnutí fotodokumentace, etc. informací o minci, my ji dáme k dispozici na webu specializovaným sběratelům, pořadatel aukce nebude muset groš do katalogu fotit (což katalog prodražuje), pouze se odkáže na číslo z databáze a je reálný předpoklad, že po minci, pokud bude zajímavá, z okruhu specializovaných sběratelů půjde více zájemců. Možná jsem naivní nebo úplně blbej, ale v tom vidím možnou, boustranně prospěšnou spolupráci s pořadateli aukcí. Na druhu stranu vy.... se na naši databázi je každého svaté právo a nikdo mu to nebere; nechť tedy nikdo nebere nám naše svaté právo dát veřejně a/nebo členům k dispozici, co uznáme my, jako autoři, sponzoři a realizátoři projektu, za vhodné.🙄 A už k tomu neřeknu ani Amen!😋

jak jsem to pochopil, nemyslel patason pořadatele mincí, ale prodejce ...
jinak na svůj názor máš draku samozřejmě právo, akorát dost dobře nechápu, proč se nám do chodu a projektů čns-pg neustále pletou nezainteresovaní lidé .... asi je to tím, že se scházíme takto veřejně a kdokoli se může cítit být natolik fundovaný, aby nám do všeho mluvil ... v tom jsme asi jediní v celičkém vesmíru a možná by chtělo zvážit, jestli to takto chceme. nerad bych totiž, aby neustálé připomínky lidí, kterým to všechno může být jedno, rozložili naše snahy a vtloukali mezi nás klíny, toť zase můj skromný názor .... ono remcat a radit je jistě snadné, my jsme se však vrhli na tento projekt, přešli jsme od řečí k činům, děláme ho pro své potřeby a nemáme problém s tím, když se do něj další zájemci zapojí, přijmout je mezi nás .... čili komu se to nelíbí a nechce mezi nás, ať si založí svůj projekt a dělá si s ním to, co uzná za vhodné😉
PS: všimli jste si doufám, že jsem volil svá slova diplomaticky a nikoho neurážím😉

kacuro napsal/a:
dost dobře nechápu, proč se nám do chodu a projektů čns-pg neustále pletou nezainteresovaní lidé ....
pokud to diskuzi prezentuji takto veřejně, očekávám automatisky i reakce nezainteresovaných lidí, na jejichž názory samozřejmě nemusím brát jakkoliv ohled a nemusejí být pravdivé či nezaujaté(ale někdy to pak může připomínat strkání hlavy do písku)
kacuro napsal/a:
aby neustálé připomínky lidí, kterým to všechno může být jedno, rozložili naše snahy a vtloukali mezi nás klíny, toť zase můj skromný názor ....
ač toto nelze asi vyloučit, nemyslím si, že je to zde ten případ
ano, to je 100% pravda…
Ano snaho být diplamatický tu na Tebe byla, uznávám… 😃

;) Velmi zajímavá diskuze,mělo by se to začít sepisovat a za pár let se může vydat kniha s názvem " Z života numismatiků " 😎

patason napsal/a:
Naší nabídkou má být, že mj. za poskytnutí fotodokumentace, etc. informací o minci, my ji dáme k dispozici na webu specializovaným sběratelům, pořadatel aukce nebude muset groš do katalogu fotit (což katalog prodražuje), pouze se odkáže na číslo z databáze a je reálný předpoklad, že po minci, pokud bude zajímavá, z okruhu specializovaných sběratelů půjde více zájemců.
Ani o toto mít myslím pořadatel aukce zájem nebude, komplikuje se mu tím příprava katalogu, přínos pro něj nijak velký není a úspora za fotky, to už je v dnešní době spíše argument k smíchu.
patason napsal/a:
…a je reálný předpoklad, že po minci, pokud bude zajímavá, z okruhu specializovaných sběratelů půjde více zájemců.
Nebo také ne, protože pořád určité % sběratelů na net nechodí, takže případné drobné čistě teoretické navýšení zájemců se sníží o tuto skupinu a efekt =0
patason napsal/a:
Možná jsem naivní nebo úplně blbej… 😃
Blbej předpokládám snad ne a naivní se svou numismatickou praxí snad již tolik také ne, i když zdůvodnění proč vám budou pořadatelé aukcí strkat materiál do databáze k tomu naivismu trochu inklinuje….
patason napsal/a:
…nechť tedy nikdo nebere nám naše svaté právo dát veřejně a/nebo členům k dispozici, co uznáme my, jako autoři, sponzoři a realizátoři projektu, za vhodné.
K tomu není co dodat…(pravda) 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.