k dalkarum - jo, tohle je problem. resitelne by to bylo castecne tim, ze na dalkove studium by se mohl prihlasit nekdo, kdo ma napr. alespon odpracovano 5 let v praxi nebo je mu vic jak 25 apod.
jinak vsechny tri body jsou skutecne bezne, setkavam se se vsemi (dalkare ucim)
je bezne, ze student nezvladajici prezencni formu prejde na dalkove
ano, je pravda, ze se dalkarum delaji ustupky a to znacne. a vite proc? opet je za tim politika a dotace na distancni vzdelavani🙂 to je bordel, co?
Abych se přiznal, já dálkově studuju, a to proto, že vydělávat si zkrátka musím a mám standardní pracovní dobu už nějakých 6 let, takže dálkové studium je v současnosti jediná pro mě možná forma vzdělávání. A jako kacuro studuju to, čím se neživím a jen pro to, že mě to baví🙂 A když člověka něco baví, tak pro to taky něco dělá, informace si vyhledává, hodně čte, zajímá se a hlavně neopisuje🙂 Já měl rád taháky na střední (občas), ale vytvářel jsem si je vždycky sám a to bylo samo o sobě produktivní, alespoň jsem si něco zapamatoval. Nejhorší jsou taháky okopírované že se na ně člověk ani nepodívá. A dneska se člověk ani s tím okopírováním nezatěžuje jak se zmiňuje kacuro.
Bohužel máte pravdu, že devatenáctiletí chlapci a děvčata, kteří dělají jinak prd a po maturitě jdou hned na dálkové studium a ještě k tomu na soukromou VŠ, jdou skutečně jenom za zábavou a za laciným diplomem. To je špatně.
Trh práce je pak sice většinou nemilosrdně semele, ale i zde existujou výjimky když mají studentíci někde papínka či známé.
Nebo jsou i extrémy s kupováním diplomů (viz politici na soukromých ba i státních! školách).. Ale to už opravdu nabourává samotné paradigma vysokého učení..
a jeste jednu myslenku a jdu neco delat...
ucta tech mene sebekritickych studentu k VS ansamblu je pomerne nizka, nebot ziji v domeni, ze to, na co tihle docenti a profesori studovali roky, maji oni v mobilech a na internetu... tatam jsou pryc doby, kdy jste pro jednu informaci museli prolistovat par knih nebo zvednout zadek a zajit za nekym zkusenejsim nebo do knihovny...
nezridka se setkate s nazorem: ja to nemusim umet, ja si to vzdycky najdu...
jenze. informace samy o sobe jsou bezcenne. a na to se zapomina. dulezity je proces poznani, zpusob, jak z jedne informace vyplyva druha. dulezite jsou spojitosti mezi informacemi. umet aplikovat osvojeny si proces poznani na novy, dosud nepopsany problem...
a to proste nevygooglite. a na to vetsina "moderniho sveta" jednou dojede
reknete - no tak zkousejte studenty tak, at nemuzou opisovat (jak psal Kacuro). davejte jim takove ukoly a testy, at musi premyslet. ono to jde. ale nezvladnou to opet ti zminovani doktorandi, kteri si proste malokdy jsou jisti v kramflecich a nezvladne to ani zkusenejsi pedagog, pokud ho misto nekolika desitkami studentu zahltite par stovkami...
jo a osobne ucim dalkare radsi... je tam o dost vetsi procento lidi, kteri vedi, proc tam jsou a snazi se alespon maknout...
no musím Tě zklamat, historie u nás na škole dálkově není, takže musím, zvládat denní studium při zaměstnání. je to celkem frmol, znám jenom práci-školu-postel! také skoro celá dovolená padne na školu. a aby toho pesimismu nad dnešními studenty nebylo málo, řekl bych, že mám lepší docházku než 90% studentů na historii😉
To me nezklames...🙂
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
nejlepší je asi zkoušet ústně, tam se z toho nikdo při neznalosti nevykroutí.
a jedna taková perla, která mě vždycky, když si na ní vzpomenu, rozveselí: v jednom zápočtové testu kterýsi nejmenovaný student odpovědět na otázku: kdo byl Jindřich Zdík? = syn Jana Ámose Komenského😃😃
kacuro napsal/a:
...historie u nás na škole dálkově není, takže musím, zvládat denní studium při zaměstnání...
tak to ses dobrej...
btw. k tem absencim - dnes je student schopny dozadovat se drivejsiho odchodu z kontrolovane vyuky (!!!) proto, ze ma napr. floorball... a neprijde mu na tom vubec nic divneho 👿
i kdyz chapu to, ze jestli si chodil na SS jak do holubniku, nevidi duvod, proc by v tom nemel pokracovat na VS
no to máš pravdu, to je u nás běžná věc, že studenti přijdou na seminář, počkají si na to, až jim kantor dá do prezentace záznam a co nejrychleji se vytratí.
co mě ale se*e úplně nejvíc je to, že si při přednáškách nebo i při seminářích surfují po netu, klábosí na fuckbooku, hrají dokonce i hry nebo koukají na filmy ... to je naprostá dehonestace snahy kantora je něco naučit!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.