Zaregistrován
24. 3. 2010
Toto je jednostranný biely peniaz Ľudovíta Jagelovského s priemerom do 1,5 cm a hmotnosťou do 0,5g. Minca v odkaze je toliar s priemerom cca 4 cm, hmotnosťou cca 28g a niekoľko 100-násobne vyššou cenou.
Zaregistrován
8. 4. 2021
sigur napsal/a:
Toto je jednostranný biely peniaz Ľudovíta Jagelovského s priemerom do 1,5 cm a hmotnosťou do 0,5g.
Je někde odkaz na katalog nebo něco podobného? Mám problém to napsat v ENG tak aby to reálně našlo😃
Zaregistrován
24. 3. 2010
Taký odkaz bohužiaľ nepoznám.
Zaregistrován
6. 7. 2009
... ale dle mých informací se na typologickém zpracování BP LJ intenzivně pracuje 😃
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
15. 7. 2007
jinak radeji jeste upresnim - je to s vedomim autora zverejnena pracovni verze (tudiz si urceni uvedte jako Gregor 2020 (brezen)). pokud narazite na neco, co v te tabulce neni, prosim vas, abyste autora kontaktovali a poslali mu kvalitni fotky minci.
Jinak typologii BP se zabyval i Castelin (Bílé peníze Vladislava Jagellonského - Castelin 1930), odkud prikladam tabulku:
Obrázky:
Zaregistrován
7. 4. 2008
Pěkná tabulka.
Přikládám z mých mnoha - tři možná zajímavější:
ten můj lev není takový dlouhán jako v tabulce, spíše takový malý tlouštík :-)
nikdy jsem nevěděl jestli má lev mezi tlapami tečku, nebo je to spíše omyl
pěkné kolečko mezi slovy
Obrázky:
Zaregistrován
6. 7. 2009
Pane kolego Horacio, dovolím si mít na Vás prosbu. Byl by jste ochoten zaslat mi pro studijní účely fotky vašich bílých penízů LJ na email, zmiňujete že jich máte vícero.
milosvanouch zavináč volny.cz
Děkuji.
Zaregistrován
8. 4. 2021
Podařilo se mi dohledat bílé peníze na numista.com od jiných panovníků pod německým "Weissgroschen" takže prakticky můžu tuhle minci na zahraničním portále označit jako "Weissgroschen - Louis II Jagellon"
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.