Zaregistrován
6. 11. 2008
Vzhledem ke stavu kde je skoro jen obrys hlavy a z druhé strany ještě méně, tady je jedno zda denar či quinar...(tak spíše přidat do konvolutu)
ale s cenou u případně jiného kusu mince a slušném stavu lze souhlasit 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
24. 3. 2010
Už som sa tu na tieto mince dávnejšie pýtal, ale nič bližie som k nim doteraz nenašiel. Vyzerá to asi na Poľsko alebo Pobaltie. Na jednej strane je koruna, na druhej nejaký znak, možno orlica, lev, iné zviera alebo ich kombinácia. Opis nemá ani jedna.
Budem vďačný za každý postreh.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
nevim, zkousel jsem to hledat, to nejpodobnejsi, co jsem nasel jsou denary Anjouovcu...
Zaregistrován
21. 7. 2009
prosím o určení této mince, děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
to Oliver:
Áno, koruna mi tiež najviac pripomína Anjouovcov, no ten motív na druhej strane je divný.
No a ešte tu mám jednu neidentifikovanú inkusnú razbu. Korunka sa tiež zdá byť anjouovská. Pomôže niekto?
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
Videl bych to na Karla Roberta nebo spis Marii... koruna odpovida asi Robertovi, ale opis Marii? vidim opis MONETA... ale pak je REGIS?... takovej hybrid...
Marie mela MONETA MARIA, Karel REGIS KARVLI... ale mozna existuji i razby s jinymi opisy, koukal jsem jen na webu, ne do knih... a tomuto obdobi u vas, byt peknemu a zajimavemu, nehovim, mam jen par mincicek...
Zaregistrován
24. 3. 2010
Suhlasím, je tam nápis pravdepodobne MONETA REGIS. Ľudovít má mincu s takýmto opisom, no nie okolo koruny, ale okolo znaku.
Zaregistrován
23. 6. 2007
Sigur: Já bych ty tři feničky spíš hledal v Německu. Zkusil bych Míšeň, Pasov atd.
Zaregistrován
21. 7. 2009
Nikdo nevíte ?
Zaregistrován
6. 11. 2010
Apolion: nějak to zapadlo, jedná se o peníz se lvem, horní část pěkně přejetá.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.