Neví někdo, co může být tohle? Z jedné strany to vypadá jako peníz s orlicí a z druhé strany jako fenik. A podle popisu by mělo jít o něco kolem roku 1300, což už mě mate úplně..
http://www.aukro.cz/item1008434603_vzacne_mince_v_peknom_stave_top_710rocna_x.html
Archtypov: tak to nevím, co by mi mělo být jasné, prababička, která byla Slovenka, ale větší část života byla na Moravě, mluvila daleko horší směsicí slovenštiny a češtiny🙂 Ten prodejce je jinak spolehlivý, už jsem od něj kupoval uherské denáry (špatně určené, ale z jistých indicií vím, že to určoval někdo z ČNS🙂 ), v poledne jsem platil a on ještě ten samý den dával mince na poštu!
Nechcel som sa dotknúť ani teba a tobôž nie predajcu. Len som alergický keď niekto dehonestuje reč, či už českú (tam to psychicky zvládam) alebo slovenskú. 😋 Pokiaľ je predajca kóšer, OK, beriem svoje slová späť, ale keby sa nesnažil písať česky a písal by normálne slovensky, určite by mu v českých krajinách taktiež rozumeli (pokiaľ sa toho obával) a minimálne pre mňa by pôsobil dôveryhodnejšie, nie ako nejaký šašo čo neovláda dobre ani jednu reč.
Ale nebudem viesť diskusiu týmto smerom, ak je to dobrý predajca tak sa ospravedlňujem aj jemu a ak som sa dotkol teba, tak aj tebe. HOWGH !!! 😎
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.