Zaregistrován
2. 5. 2013
Tá prvá medaila môže byť skôr pamätný odznak ak má priemer 30mm. Zrejme ich bolo vyrobených viacero variant. Napríklad z tombakového plechu a zapínacou ihlou vzadu. Pri tomto zobrazenom type je uvádzaný priemer 35.5 mm. Ale to len na doplnenie. Treba si všimnúť či vzadu nebola priletovaná ihlica alebo uško.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 5. 2015
ad TONY-KK: ano je to tak, přesný průměr je těch 35mm/30mm byl můj překlep/,
vzadu zbytečky po jehlici/,omlouvám se-nafotil jsem jen předek,moje chyba.
Jinak velmi děkuji za určení plakety a odznaku.
Zaregistrován
2. 5. 2013
Snáď by som mohol doplniť kolegu numismatik-fji ohľadom tej druhej plakety. Môže to byť aj pamätná plaketa na počesť nemeckého poľného maršála Augusta von Mackensena k vojenským úspechom nemeckých a rakúsko-uhorských vojsk na východnom fronte v r.1915. Tá plaketa je v dosť biednom nálezovom stave ale hore sa dá vyčítať meno MACKENSEN a dole sa mi zdá vyrazený názov LITOWSK. Pretože 3.6.1915 Ústredné mocnosti dobyli naspäť od Rusov pevnosť Przemysl, 22.6.1915 padol Ľvov, 5.8.1915 padla Waršava a 25.8.1915 pevnosť Brest-Litovsk. Posledné bolo 2.9.1915 Grodno a tým bola Halič a tento úsek frontu ako tak stabilizované. Čiže z toho mála informácii čo na monitore možno vyčítať by som sa priklonil aj k tejto variante. Tieto historické fakty však jasne potvrdzujú slabú pripravenosť a stratégiu velenia R-U armády v tejto oblasti. A nebyť včasnej podpory nemeckých armád pod velením von Gallwitza a von Mackensena, zrejme by sa cárska armáda pevne zachytila v Haliči a možno obsadila podstatnú časť severného a východného Slovenska (v novembri a decembri 1914 pri Brusilovovej ofenzíve cez Karpaty boli nakrátko obsadené mestá ako Snina, Humenné či Bardejov). Ktovie ako by sa vyvíjali vojnové udalosti pri tejto konštelácii.
Zaregistrován
10. 3. 2011
Dobrý večer všem,
chtěl jsem nabídnout tuto medaili, ale zjistil jsem, že jsem někde ztratil podložní lístek. Nikde jsem jí už znovu nenašel. Můžete mi prosím poradit, o jakou medailičku se přesně jedná. Popřípadě pod čím jí hledat?
Moc děkuji 😉
Obrázky:
Zaregistrován
3. 2. 2011
Zde je podobná http://www.franz-josef.cz/stribrna-svatba.html ovšem ten popis mi nějak nesedí.
Spíš bych hledal v medailích vydaných v roce 1898 k 50. výročí nastoupení vlády FJI.
Zaregistrován
7. 2. 2011
Dle mého je autorem či duchovním otcem této medaile Friedrich Leisek (1839–1914), udělal kalendářní medaili s lícem na stejném principu. Možná se najde někdo, kdo se chytí a medaili určí a ocení.
Zaregistrován
3. 2. 2011
Předpokládám, že jste měl na mysli tuto kalendářní medaili - Sňatek korunního prince Rudolfa a Stefanie Belgické - Ag, Br, Sn.
Obrázky:
Zaregistrován
7. 2. 2011
Ano. Bohužel jsem ji našel jen v obchodech i pozlacenou či v barvě Au, takže jsem nechtěl dávat odkazy či kopírovat obrázky.
Zaregistrován
7. 2. 2011
S otevřenou pusou koukám na ceny Ag medailí např.:
Medaile 1934 - K oživení kremnického baníctva - malá a velká
Milénium sv. Václava 929 - 1929 - malá a velká
J. Švehla
Milénium sv. Václava 929 - 1929. Zavraždění sv. Václava
Medaile k Dokončení Chrámu Sv. Víta - bronz a Ag
Stav v poslední době setrvalý či stále mírně rostoucí ceny.
Já vím, že sběratelství nemá v cenách logiku, ale stále mi vrtá v hlavě proč....
Zaregistrován
7. 6. 2007
Numismatika není charita, asi je někdo moc chtěl a chtěl je rychle...
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.