Moderátoři: numpszi, smith

Alba49

Uživatel

Zaregistrován
19. 9. 2021

#1 - 3. 1. 2022, 12:47

Dávam ukážku štátneho dlhopisu ,zaujíma ma Váš názor a či je zberateľky cenné. Za názor vopred ďakujem.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Alba49

Uživatel

Zaregistrován
19. 9. 2021

#2 - 3. 1. 2022, 22:23

Ešte k tomu dlhopisu , na výšku je 40cm x25cm preto som ho skenoval na 2x nedal sa skenovať v celku , je dvojstránkový ,keby platil to by bolo.

majkl

Uživatel

Zaregistrován
27. 2. 2010

#3 - 4. 1. 2022, 07:20

Věci tohoto typu se sbírají, ale sběratelů není moc - na vzácnost je třeba se ptát tam. Ovšem tipnul bych, že se na tom asi zbohatnout nedá. Sbíráte-li bankovky, pak se Vám asi líbí jejich grafické provedení. Proto si řekněte, jestli se Vám ten dluhopis líbí nebo ne a podle toho se k němu chovejte. Může představovat hezké doplnění sbírky bankovek (s tím, že to bude hezké jen pro Vás a na ostatní to dojem neudělá).

bbcuk

Uživatel

Zaregistrován
7. 4. 2018

#4 - 28. 12. 2022, 19:14

Hmm, mám také státní dluhopis. Tedy, mám 2 kusy. Byl vydány v roce 1953 v ČSR v souvislosti s měnovou reformou. Dluhopisy mají být vyplaceny "až se Československá republika vzpamatuje z útrap 2.světové války". Dosud dluhopis nebyl vyplacen. Tak mne zajímá, kdy se ČR vzpamatuje z útrap 2.světové války a podle toho se dá usoudit na hodnotu dluhopisu. Kdo by tak v ČR mohl vědět, kdy se ČR vzpamatuje z útrap 2.světové války... Ptal jsem se madam Schillerové, když byla šéfkou Ministerstva financí ČR, ale ona to nevěděla.

A pak mám také dluhopisy Carského Ruska. Ty už asi nikdy vyplaceny nebudoiu, že? Dal jsem si je za rámeček a pověsil na zeď.

www.finmaker.co.uk - diskuze o investičním sběratelství a podnikání vůbec

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#5 - 28. 12. 2022, 20:45

To bbcuk: Aj s tými československými môžete naložiť obdobne ako s tými ruskými....😉

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Akcie

Uživatel

Zaregistrován
1. 5. 2018

#6 - 8. 7. 2023, 20:15
Hmm, mám také státní dluhopis. Tedy, mám 2 kusy. Byl vydány v roce 1953 v ČSR v souvislosti s měnovou reformou. Dluhopisy mají být vyplaceny "až se Československá republika vzpamatuje z útrap 2.světové války". Dosud dluhopis nebyl vyplacen. Tak mne zajímá, kdy se ČR vzpamatuje z útrap 2.světové války a podle toho se dá usoudit na hodnotu dluhopisu. Kdo by tak v ČR mohl vědět, kdy se ČR vzpamatuje z útrap 2.světové války... Ptal jsem se madam Schillerové, když byla šéfkou Ministerstva financí ČR, ale ona to nevěděla. A pak mám také dluhopisy Carského Ruska. Ty už asi nikdy vyplaceny nebudoiu, že? Dal jsem si je za rámeček a pověsil na zeď.

Můžu poprosit o sken/fotku dluhopisů, kde je uvedeno, že budou vyplaceny až po "vzpamatování z útrap"? :-)
Státní dluhopisy měly vždy přesně stanovený umořovací plán a termíny slosování.
Jinak něco o čs. cenných papírech najdete tady: http://www.securityprinting.org/

Email: cp604166410@gmail.com
Tel.: 604 166 410

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.