Moderátoři: smith, Wjem

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
28. 10. 2024, 13:00

Můj známý koupil na burze uvedený obraz. Jde o olej na dřevě a zajímá se o přibližné stáří a cenu

Popis obrázku

Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

Vytvořeno:
2. 11. 2024, 21:33

Můj známý koupil na burze uvedený obraz. Jde o olej na dřevě a zajímá se o přibližné stáří a cenu

Chce to lepší fotku, vyfotit z obou stran, plus detaily. Ovšem je možné, že ani podle dobrých fotek vám tady nikdo nic bližšího neřekne.

poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

Vytvořeno:
3. 11. 2024, 10:33

Podobné věci se objevují poprvé v XVI. Století u malířů Giogioneho ,Tiziana , následně u Caravaggia a dalších ..Váš obraz je s největší pravděpodobností volnou kopii nějaké ležící Venuše ale až z XIX. Století .Malíř byl spíše amatér , proporce úplně nesedí . Cenu nechci a ani se nedá odhadnout , ale velká rozhodně nebude….

nataradza

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2020

Vytvořeno:
3. 11. 2024, 13:50

Popis obrázku

Prodávalo se to před pár lety na Aukru, odtud foto výše.

Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

Vytvořeno:
3. 11. 2024, 19:44

Nic z toho ale neřeší, jestli a případně nakolik je ten obraz třeba přemalován.
Pokud nový majitel chce nějaké info, ale jenom použije fotku z Aukra, tak mu není pomoci... přesněji: tak mu není důvodu pomoci...

nataradza

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2020

Vytvořeno:
3. 11. 2024, 20:22

Ta fotka na začátku je od tazatele. Já jsem našel fotku z nabídky na Aukru. Ani z jedné fotky se samozřejmě nic neurčí.
Každopádně, jestli to kdysi prošlo aukrem a teď nově nějakou burzou, vidím to na černého Petra, nebo spíš Petru?

Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

Vytvořeno:
5. 11. 2024, 14:05

Ta fotka na začátku je od tazatele. Já jsem našel fotku z nabídky na Aukru. Ani z jedné fotky se samozřejmě nic neurčí. Každopádně, jestli to kdysi prošlo aukrem a teď nově nějakou burzou, vidím to na černého Petra, nebo spíš Petru?

Aha, tak já jsem to pochopila s tou fotkou špatně, tak to se omlouvám. Nicméně vše ostatní platí😉

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
8. 11. 2024, 11:30

Pokud to prošlo Aukrem, tak obraz asi valnou cenu mít nebude. Myslím si, že i kdybych obraz u jeho majitele znovu nafotil lépe a z obou stran, že to nic bližšího neukáže. Mně se ten obraz jevil dost starý, ale nevím, zda i stáří může mít vliv na jeho cenu.

Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

Vytvořeno:
8. 11. 2024, 14:43

Pokud to prošlo Aukrem, tak obraz asi valnou cenu mít nebude. Myslím si, že i kdybych obraz u jeho majitele znovu nafotil lépe a z obou stran, že to nic bližšího neukáže. Mně se ten obraz jevil dost starý, ale nevím, zda i stáří může mít vliv na jeho cenu.

Po trhu bloudí spousta přemalovaných obrazů, o kterých jejich majitelé ani netuší, co mají. (Bohužel mnohem častěji je to obráceně a obrazy nesplňují přehnané ambice vlastníků...)
Vzhledem k tomu, že z přiložené fotografie není vidět vůbec nic, tak každá kvalitěnjší fotografie by určitě nové infirmace přinesla. Ale souhlasím, že aktivně zajímat by se měl majitel, a když on nemá zájem, tak to světu může být jedno...
(Co se týká stáří, tak otázkou je, čemu kdo říká "dost starý", resp. v jakém kontextu.)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.