Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Poradil by někdo s datací hodin? Vím že fotajsou strašná ale zatím jiná nejsou.
Obrázky:
Hromadím věci z WWI a II, ale sbírám krámy na kavaleristu a pro koně z WWII
http://www.kvh.estranky.cz/

=nick]
ten výraz že strašné fota je veľmi mierny.Chce to lepšie fotky a takisto foto stroja.To kyvadlo tam rozhodne nepatrí,je z iných hodín.Ak chcete dajte mi mailovú adresu.
[/quote
Nechci polemizovat, odborník nejsem, ale to kyvadlo tam podle mne patří - viz stejný motiv na ciferníku.

ospravedlňujem sa,nevšimol som si druhé hodiny,pozeral som len tie prvé z porcelánovým ciferníkom a podľa toho nastalo nedorozumenie. Tie secesné hodiny č.2 by som datoval do rokov 1890-1910,môže byť Junghans alebo Becker alebo úplne iný výrobca.Bez fotiek sa určiť nedá.

Díky moc, jakmile budou lepší fota i strojku tak je sem vložím.
Fenix 188 ty první fota nejsou z FB, ale jsou i na FB. Jsou totiž moje. Vložil jsem fotografie do více skupin, protože víc hlav víc ví. Je to problem?
Hromadím věci z WWI a II, ale sbírám krámy na kavaleristu a pro koně z WWII
http://www.kvh.estranky.cz/

Ale co by to byl problém...není. Jen můj názor, že pro starožitnosti je nejhorší červotoč, kutil domácí a laik. Pokud o tom někdo nic neví a chce to prodat za co nejvíc (typické, jsme v ČR..) tak pro sběratele je to něco jako mor. Takový člověk pak nastaví cenu, co mu poradí první "znalec" (většinou brutálně nadsazenou) a ta věc, ze které by měl radost sběratel se pak půl roku objevuje v inzerátech a na nabídky sběratelů kupující reaguje že " je to ohodnocené znalcem".. pak stejně zjistí, že to za tu cenu neprodá a flákne to za cenu kterou by byl ochoten zaplatit i sběratel, třeba překupníkovi. Takže třeba takové krásné hodiny jako tady, jsou v oběhu dalších 15 let než se dostanou ke konečnému spotřebiteli (a to fakt !) . Takže když někde vidím dotaz na cenu, jinde zase na staří u té samé věci atd. aby měl prodávající co nejvíce informací, upřímně mi to trochu pije krev 😉 . Ty hodiny stejně potřebují renovaci a někdo jiný do toho bude muset taky něco vložit. Tak v tomto případě skutečně nerad radím a taky jsem to na FB nijak nekomentoval. Ale at tu nejsem za rasa, tak povím, že ty první hodiny jsou okolo roku 1850, shodli jsme se v tom s Nickem ale pro uplnou jistotu to chce vidět strojek. Ten to ted neokomentuje protože bude týden mimo a ty druhé vám už časově určil. Jo a jinak, pěkné stránky ohledně ohledně II. světové. Dopoledne jsem to pročítal a fakt zajímavé, i proto že se tam chystáme koncem týdne s manželkou na dovolenou 😉 .

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.