Zaregistrován
16. 6. 2013
je to dědictví velmi dlouhodobé ostala jí už moje praprababička,nechci jí prodávat nekde na aukce,já těmto knihám nerozumím a než byse mi měla někde válet tak jí prodám někomu kdo by o ná měl zájem nějakému spíše sběrateli
Zaregistrován
12. 1. 2010
Na aukci to nejspis koupi sberatel... investori vrazi penize vetsinou do jinych veci🙂
U antikvariatu je nebezpeci, ze vam zaplati polovinu ceny, na eBayi je riziko jeste vetsi, pokud to pujde od "koruny". Sberatel vas taky muze vzit na hul, treba i nevedomky, protoze u techto veci se cena urcuje dost obtizne. U takto dobre zachovane knihy bych si tipl ze tech 1000 EUR bude spis minimalni cena a nejvetsi smysl dava prodej pres aukci u zahranicni renomovane aukcni spolecnosti.
Zaregistrován
8. 6. 2013
Neviem či ten pán už predával niekedy cez zahraničnú renomovanú aukčnú spoločnosť.Tie poplatky su astronomické. Trh s náboženskou literatúrou je o niečom inom aj ked maju 500 rokov. To niesu rarity.
Ak pozná niekoho kto dá v dnešnej dobe 1000e a viac za nabožensku knihu. Budem vdačny za kontakt.
Ak budete chcieť realne knihy predat poznam par ludi ktory daju ponuku.ps nie v prehnanych cenach ale reálnych na našom trhu.
Zaregistrován
12. 1. 2010
defff: tak se obcas podivejte, jake ceny tam jsou dosahovane. O raritu jiste nejde, to bychom se bavili o jinych penezich. Ohledne poplatku, kdyby se to lidem, kteri knihy prodavaji, nevyplacelo, tak to do tech aukci logicky nebudou davat... ano, tady (mysleno v CR a SR) to asi zaplati malokdo, ale i v antikvariatu by kniha takoveho formatu a zachovalosti byla rozhodne pres 20 000 (800 EUR), akorat, ze by majitel dostal tak 10 000. Kazdopadne, predpokladam, ze pani chce dostat co nejvyssi cenu, takze nevim, jestli je nejlepsi napad prodavat nekde, kde ceny nebudou nejvyssi, ale to je koneckoncu jeji problem, zakladni informace dostala a konkretnejsi si muze zjistit.
Zaregistrován
8. 6. 2013
Nesnažte sa v pani zbudiť dojem že ma poklad nevyčísliteľnej hodnoti .Realita predaja kníh či už u nás alebo v zahraničí je o niečom inom .Viete koľko berie znalec v zahraničí za certifikát ktorý potrebujete ak sa chcete zapojiť do aukcie?
Nehovoriac o tom že ak natrafíte na aukciu kde zrovna nebudú nadšenci kníh prerobíte a k tomu zaplatíte všetky poplatky aukčnému domu.Rad sa dozviem o aukčnom dome v EU kde sa bijú o knihy.
Zaregistrován
12. 1. 2010
defff napsal/a:
Nesnažte sa v pani zbudiť dojem že ma poklad nevyčísliteľnej hodnoti .
Tohle jsem ale nikde netvrdil.
defff napsal/a:
Realita predaja kníh či už u nás alebo v zahraničí je o niečom inom .
Ano, take ohledne cen.. tady nabozenska literatura opravdu nefrci.
To nevim, sam s prodejem starych knih pres zahranicni aukce zkusenosti nemam (ja je spis obcas shromazduji🙂), ale znamy nabizel na zahranicni aukci tusim Dorothea nejake tisky ze 17. stoleti a o nutnosti ziskani draheho certifikatu se nezminoval, zato byl nadseny z toho, ze dostal dvojnasobne ceny v porovnani s tim, co mu nabidli tady. Kazdopadne bych se divil, kdyby byla byla situace na aukcich starych tisku diametralne odlisna od aukci napr. minci.
Pokud mate jine zkusenosti, muzete uvest.
napsal/a:
Nehovoriac o tom že ak natrafíte na aukciu kde zrovna nebudú nadšenci kníh prerobíte a k tomu zaplatíte všetky poplatky aukčnému domu.Rad sa dozviem o aukčnom dome v EU kde sa bijú o knihy.
Od toho jsou vyvolavaci ceny - muze se stat, ze bude prilis vysoka a neproda se, ale to se holt stava a poplatky se v pripade neprodani neplati. Tohle neni Aukro od korunky...
Myslim ze dalsi diskuse je celkem zbytecna, majitelka, kdyz bude chtit, si zjisti, jake konkretni moznosti ma a s cim kde muze pocitat. Omlouvam se, pokud jsem vam nebo vasim znamym pokazil dobry nakup.
Zaregistrován
8. 6. 2013
Ak bi som to chcel sam kupovať nebudem to tu rozvadzat.
Zaregistrován
19. 1. 2008
zkusím poprosit zdejší znalce též o potvrzení určení, případně ocenění následující knihy.. Snad jsem to z té staré češtiny přečetl dobře - Práva a zřízení zemská království českého z roku 1564, vytištěno u Melantricha z Aventina ... Přidávám pár fotek a děkuji za pomoc
Obrázky:
Zaregistrován
14. 9. 2020
Poprosím aj ja nejaké orientačné info o tejto knihe, má 200 strán.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 8. 2010
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli je kniha na prodej ?? tomasp@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.