Moderátoři: smith

numpszi

Moderátor

Zaregistrován
16. 8. 2008

#31 - 8. 10. 2011, 09:56
Tak a Slovaci skočte si do vlasov..... To bude typické... Prečo mám pocit, že Anulaty = ciernypeter = NumismatSR ?????

http://www.burza-minci.com/node/5491
http://img69.imageshack.us/img69/9978/5k19371.png
ten isty styl, "len vazny zaujemcovia", ponuky na mail, fotky/skeny nikde...

ciernypeter

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2011

#32 - 8. 10. 2011, 09:57

Pán Tráva, myslím že Vás trápia úplne zbytočné otázky. Prečo to chce majiteľ predať ?........ udivuje Vás spor medzi slovákmi a trápi Vás tiež úplne zbytočne časový súvis s bratislavskou aukciou , kde sa ponúkajú aj anuláty .
Bol tu podaný inzerát, možno sa mu dá niečo vyčítať čo sa týka formy, na ktorú niektorí pisatelia zareagovali ale podstata je jasná: ponúkajú sa na predaj anuláty - 36 kusov. Vytrubovať číslo tu asi nikto do sveta nebude , pretože pokiaľ je niekto znalý o čo ide, tak vie aj prečo.
Predpokladaná tržná hodnota je zrejme nad možnosti väčšiny prispievateľov, čím ich nechcem urážať a ďakujem vopred tým , ktorý tu vo svojich príspevkoch nebudú pertraktovať závisť.
Venujme sa serióznej numizmatike, notafílii a ďalším svojim záľubám , zbierajme , ponúkajme a kupujme ale zbytočne nešpekulujme a nezáviďme.
Tržná hodnota

Miciko

Uživatel

Zaregistrován
25. 1. 2010

#33 - 8. 10. 2011, 11:25

Čo je tržná hodnota???

Podľa čoho sa určí pri týchto kusoch? Keď ich žiadna dostupná literatúra nepopisuje? Nikto nevie, koľko ich je, ale zrejme cez 1000 sád. Toľko nieje ani riadnych zberateľov SR bankoviek a zrejme ani ČSR bankoviek. Ak by ich dali do predaja, cena padne na nominál plus 10 %, možno 20%. a nič viac.

Prikláňam sa tu k ostatným serióznym zberateľom a "čiernypeter" by časom zostal nám, ktorý by sme za tieto bezcenné kusy dali tisíce eur. Ako si mnohí myslia, že sú hodné....

mischel13

Uživatel

Zaregistrován
2. 11. 2008

#34 - 8. 10. 2011, 11:41

Myslím si, že není co závidět, většina sběratelů zde asi nemá zájem, ale dali ste podivný inzerát, který tady rozpoutal tuto debatu. Mě přišel inzerát naprosto amatérsky napsaný, proto jsem si ho jen přečetl a zasmál se! Váš nick to říká přesně a závist, to je to poslední, co mě napadá. Anuláty sbírá jen malé % sběratelů, proto přeji prodej, dle vašich finančních představ a držím palce!😉

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

majkl

Uživatel

Zaregistrován
27. 2. 2010

#35 - 8. 10. 2011, 12:10

ciernypeter napsal/a:

Vytrubovať číslo tu asi nikto do sveta nebude , pretožepokiaľ je niekto znalý o čo ide, tak vie aj prečo.
Predpokladaná tržná hodnota je zrejme nad možnosti väčšiny prispievateľov, čím ich nechcem urážať a ďakujem vopred tým , ktorý tu vo svojich príspevkoch nebudú pertraktovať závisť.

Jaké číslo? Požadovanou cenu nebo číslo sady?
Jde o to, že my tu snad znalí jsme. Takže z čísla 1234 odvodíme, že těch sad je tolik, že máme nabídnout nominál plus poštovné.
Zkrátka, celé to dělá dojem, že se hledá hejl, kterému se v temném průjezdu nabídne velký masivní zlatý prsten, protože dotyčný důvěru budící nešťastník zrovna nemá na lístek na vlak, aby zajel na druhý konec republiky za babičkou, kterou už dvacet let neviděl.
Jinak, argument: "tržná hodnota je zrejme nad možnosti väčšiny prispievateľov" je přesně argument, který většina těchto hledačů hejlů používá, jakmile věci nejdou podle plánu (používají ho samozřejmě i jiní v jiných souvislostech, ale z hledačů hejlů to do světa hlásá skoro každý).

trava

Uživatel

Zaregistrován
24. 2. 2009

#36 - 8. 10. 2011, 12:25
Pán Tráva, myslím že Vás trápia úplne zbytočné otázky. Prečo to chce majiteľ predať ?........ udivuje Vás spor medzi slovákmi a trápi Vás tiež úplne zbytočne časový súvis s bratislavskou aukciou , kde sa ponúkajú aj anuláty . Bol tu podaný inzerát, možno sa mu dá niečo vyčítať čo sa týka formy, na ktorú niektorí pisatelia zareagovali ale podstata je jasná: ponúkajú sa na predaj anuláty - 36 kusov. Vytrubovať číslo tu asi nikto do sveta nebude , pretože pokiaľ je niekto znalý o čo ide, tak vie aj prečo. Predpokladaná tržná hodnota je zrejme nad možnosti väčšiny prispievateľov, čím ich nechcem urážať a ďakujem vopred tým , ktorý tu vo svojich príspevkoch nebudú pertraktovať závisť. Venujme sa serióznej numizmatike, notafílii a ďalším svojim záľubám , zbierajme , ponúkajme a kupujme ale zbytočne nešpekulujme a nezáviďme. Tržná hodnota

Jestli ji chcete seriozně prodat, není nic jednoduchšího, než ji dát do nějaké aukce anebo v případě rychlé potřeby peněz / všichni jsme to někdy zažili/, tak to hoďte na aukro a za 10 dnů můžete mít peníze doma. Jen jde o to za kolik ? A to jsem chtěl zdůvodnit, nic míň, nic víc.

Miciko

Uživatel

Zaregistrován
25. 1. 2010

#37 - 8. 10. 2011, 18:16

Zdenku, on zrejme nikde nedostal toľko, koľko chcel a tak to skúsil tu. Ale prerátal sa. Nikto sa neozval a preto hneď začal prskať na všetkých tu diskutujúcich. On je seriózny zberateľ a mi tu všetci nuly, čo nič nevieme.

A na aukro to nedá. Tam by toľko nedostal, za čo to kúpil.

trava

Uživatel

Zaregistrován
24. 2. 2009

#38 - 8. 10. 2011, 18:39

Ono, u tohoto materilu je cena velmi, velmi relativní, jenou je nahoře, jednou dole. Vzhledem k poklesu cen veškerého sněratelského materiálu je pravděpodobné, že prodej je často nižší než nákup. To je riziko " podníkání" samozřejmě přeji majiteli, aby sadu prodal , co nejlépe, ale bojím se, že se tak nestane. Ale to e vlastně jedno. respektuji nabídku v inzerátu, ale bez ceny se špatně kupuje. Párkrát jsem to bohužel zažil i na sbě.dnech v Bratislavě. Materiál měli a ři otázce na cenu, mi bylo sděleno cituji: "kolik dáte " ? Když jsem moji představu sdělil, nebyla mi cena ani ředstava sdělena, jen bylo řečeno" tato bankovka je hledaná" a bylo hotovo.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#39 - 8. 10. 2011, 18:41

no to je kuzlo predavacov - slovakov na burzach :-), vsetko v hadankach a ty zberatel si domysli co chces... ked mas na to tak si to kup a ked nemas pozri sa a mozes ist pa...

trava

Uživatel

Zaregistrován
24. 2. 2009

#40 - 8. 10. 2011, 18:52

Jestli jste všiml, tak někdy vystavuji na aukru vzácné bankovky za " neprodejnou cenu". Je to většinou v době finanční nouze, kdybych v případě nabídky bankovku prodal, nebylo by mi ji takl líto, kdyby byla slušně zaplacena / přeplacvena (/. Ale většinou než aukce končí, tak najdu jiná řešení, tak jsem nakonec rád, že se neprodala. Zároveň si udělám představu o tržní ceně, protože nabídek bývá dost.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.