Nedávno proběhla výstava Falzum-Falzum-Falzum ze sbírek českých galerií …I fundovaní odborníci dokázali nakoupit dost špatných věcí , některé možná záměrně , některé omylem… Navíc problémů je daleko více .Mnohdy stačilo ,aby malíř třeba přehnal míru alkoholu, to byl častější případ Zdeňka Buriana , ale i mnoha dalších a vznikly pravé věci , v jejichž pravosti však málokdo uvěří ….Nebo dobří malíři za studia malovali obrázky známějších kolegů , aby měli nějaké peníze na studentský život-Kaván tak maloval Chittussiho…a pokuď se na to nepřišlo v té době , dnes už je obrázek „pravý“…Ohledně vámi zmiňovaného….sám za sebe bych nepřikládal jeho posudkům velkou váhu, spíše bych zbystřil a rozhodně se obrátil na někoho, kdo je na konkrétního autora zaměřený , vydal jeho monografii , udělal soubornou výstavu atd….A jestli máte na mysli nějakou konkrétní věc , dejte sem fota a dozvíte se více :- ))

Moc děkuji za fundovanou odpověď. Ono koupit obraz, za trošku větší peníz je občas ošidné. Někde jsem četl, že až 60%děl jsou falzifikáty, ale možná jsem to popletl. Tento obraz, o který mám zájem nabízí pán, který má opravdu skvosty.. Mnoho bronzových soch za stovky tisíc, drahé minerály, zajímavé obrazy..
Obraz je včetně znaleckého posudku s výše jmenovaným znalcem, což ovšem ne vždy znamená pravost díla.
Navíc mě moc nesedí signace autora a další věci, např.toto dílo prodávat na Aukru mi nepřijde zrovna důvěryhodné.

No byl bych opatrný..Jiroudek -to byly hlavně zelená a modrá ,žlutá a bílá barva v různých odstínech...Tady určitě v 80.letech .Barevně by to odpovídalo válečné , případně poválečné tvorbě…No ale zase za tu cenu …do pár tisíc se to dá risknout…asi to nebude Jiroudek , ale je to velký rozměr a v chodbě to nějakou parádu udělá :- ))

A kde to má? V té nabídce má předražené kopie. Prodané věci nic moc. Nedivil bych se, kdyby to bastlil někde na koleně. Mně to smrdí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.