Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
17. 6. 2011, 22:09

Když už tu jsme u aršíků, nově hledám aršíky Jižní Afriky(RSA) Blokč.1 a 2(JIPEX 1936) v katalogu Michel záznam pro * 10Mi€(č.1) a 6Mi€(č.2)
Díky za nabídku😉

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
17. 6. 2011, 22:09

Ono se to nezdá, ale sehnat třebas první blocky zemí jako Papua, Fidji či Severní Korea není žádná "pudel"...😃 Tedy myšleno v HiFi kvalitě, + Sonderstampely s perfektním lepem ... A to ani nemluvím třebas o Africe...

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
17. 6. 2011, 22:15

Věřím, docela dlouho a těžko jsem hledal Severní Vietnam Blok č.1(Lenin)a to ho v minulosti u nás bylo dost...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
17. 6. 2011, 22:21

soc tabor isiel pekne hore pretoze je uz zaniknuty...

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
17. 6. 2011, 22:35

Tak první Severovietnamské bohužel nemám...😞

Babygulka, ale máš pravdu, Tvé téma jest nutno obrátit opět správným směrem... Slovensko, s vyjímkou blocků-aršíků-harčeků nesbírám, nicméně v otázce BuM bych nějaké specialitky měl, žel v současnosti nikoliv v zobrazitelné formě...

Například rohový (pravý roh archu) 4blok Heydrich orazítkovaný nepochybně pravým pražským štemplem s datumem srpen 1941!!! Mám podobné, ofrankované razítkem s letopočtem 1943, ale tenhle vyjímečný, jedenačtyřicátý mi tedy nedá spát...😋

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
18. 6. 2011, 12:45

mas i harcek Heydricha? myslim original nie novotlac, i ked na trhu a v aukciach je ich dost...

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
18. 6. 2011, 13:22

Wjem chcem sa ta spytat ako skladujes harceky v klasickych zasobnikoch alebo na listoch? Ktore krajiny sa tazko zhanaju?

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
19. 6. 2011, 23:29

Babygulka, Heydrichblock dosud nemám, nicméně pevně věřím, že ho "vyhandluji" s Ellem, který ma údajně asi 3 či 4 pravé... Nepochybuji, že mé nabídce zaručeně pravých válečných INSEL POSTů a kompletního Kuronska neodolá...😋

Zatím mám blocky jen nastrkané do zásobníku, případně někdy chráněné havidkou... Měll jsem na ně druhdy speciální alba od Lindnera, ale ta jsem i aršíky asi před 10 lety prodal "angro" nějakému Rusákovi a doposud jsem se ještě "nerozhejbal", abych navštívil pražskou prodejnu Slovfily a nakoupil nové...😁

Ale třebas by Zdeněk Jindra mohl dát rovnocenou nabídku, páč jsem koukal, že už taky nějaké věci od Lindnera nabízí...

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
19. 6. 2011, 23:57

Jo, nějaké ty BuM speciality - když tedy máme to nedávné výročí atentátu...

Tak, za prvé, poslední přírůstek v dopisové Heydrichovské řadě - doporučený, správně a nefilatelisticky frankovaný dopis, kde v heydrichovské spojené dvojce má ta známka vpravo krásný a zřetelný letopočet Heydrichova narození 1804😎

Za druhé pravý rohový čtyřblok Heydrich s razítkem 25.8. 1941, neboli cca 10 měsíců před atentátem...😋
Jde buďto o totální selhání padělatele, který se takto pokoušel o něco málo "zhodnotit" rohový čtyřblok, který je ovšem v současnosti mnohem prodejnější, když je neupotřebený. Šlo-li o dobový padělek, zadělával si navíc padělatel o "sekyru", páč takováhle "provokace" by protektorátním úřadům asi moc "nevoněla... :-)
Anebo jde o chybné nastavení štemplu na pražské poště, ale tady váhám, protože neznám technické aspekty těhle poštovních razítek - neboli, zda mohlo vůbec k takovému omylu dojít... Pomozte protektorátní sběratelé, please🙂

Jinak, tyhle razítkované rohové čtyřbloky se skutečně vyskytovaly...mám ještě další dva, samozřejmě s reálným datumem z roku 1943... I ten podivný "jedenačtyřicátý" štempl vypadá pod velkým zvětšením jako pravý...žádná inkoustovka🙂

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Yrjo

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2011

Vytvořeno:
20. 6. 2011, 14:54

Babygulka, Heydrichblock dosud nemám, nicméně pevně věřím, že ho "vyhandluji" s Ellem, který ma údajně asi 3 či 4 pravé... Nepochybuji, že mé nabídce zaručeně pravých válečných INSEL POSTů a kompletního Kuronska neodolá...😋 Zatím mám blocky jen nastrkané do zásobníku, případně někdy chráněné havidkou... Měll jsem na ně druhdy speciální alba od Lindnera, ale ta jsem i aršíky asi před 10 lety prodal "angro" nějakému Rusákovi a doposud jsem se ještě "nerozhejbal", abych navštívil pražskou prodejnu Slovfily a nakoupil nové...😁 Ale třebas by Zdeněk Jindra mohl dát rovnocenou nabídku, páč jsem koukal, že už taky nějaké věci od Lindnera nabízí...

Kdyby se našly nějaké přebytečné INSEL POSTY MiNr. 7,8 a 11, tak bych si asi dal říct 🙄

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.