sabatapetr: také pořád nechápu, v čem ta výhoda, že jste anonymní, spočívá. V obou systémech se prodejce po aukci, kterou vyhrajete, dozví vaše jméno a adresu tak jako tak a ostatní ne. Že by mě někdo obtěžoval nevyžádanými maily jsem ještě nezažil (jen jednou mi přišel mail se slušným upozorněním, že mince, kde mám momentálně nejvyšší příhoz může být falzum, čehož jsem se také obával) a pokud se to běžně děje, pak by se to dalo eliminovat jednoduchým opatřením, kdy by si uživatel mohl nastavit, aby mu lidé nemohli posílat maily, pokud nejde o dotaz na prodávaný předmět nebo komunikaci v rámci skončené aukce, kterou vyhrál.
Námitky proti jsou naopak jasné a závažné - prodejce má více krytí, pokud se rozhodne uměle zvýšit cenu vlastním přihazováním a hlavně když klame kupující nebo se rovnou dopouští podvodu - nebude možné, aby někdo varoval kupující. Aukční server, který toto zavede, není profesionální, naopak, dává jasně najevo, že mu jde jen o zisk a nepřímo podporuje podvodníky (protože když nepoctivý prodejce prodá, i to je pro ně zisk). Krásně je to vidět na eBayi, kde nechají bez problémů podnikat padělatele.
Pokud tohle zavedou na Aukru, tak s ním končím.
sabatapetr: v rámci fóra... toto fórum je přístupné komukoli, většina návštěvníků ani není registrována, takže o anonymitě se nedá mluvit. Navíc jestli to bude obdoba sekce pro dospělé, kde sice není vidět celý nick, ale v komentářích je pak krásně odkaz na aukci, tak je to naprosto zbytečné - zrovna nedávno jsem se díval na to, co kupoval jeden uživatel - zlatníky, koruny, hellery, robertka, ... Tak k čemu to je?
Nevyžádané emaily? Za těch pár let, co jsem na aukru, mi přišlo jenom pár emailů a to ve většině případů se jednalo o upozornění na podobnou aukci, kdy jsem třeba nevyhrál např. sadu a dotyčný uživatel mě pouze upozornil na to, že tu samou sadu vystavuje. Navíc dokud na email neodpovím, nedozví se odesílatel mou emailovou adresu. A v případě "nevhodného nevyžádaného" emailu snad není problém jej smazat, ne?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.