Zaregistrován
6. 7. 2009
Při koupi kapsiček se vždy informujte na přesný vnější rozměr, někteří prodejci ho zaměňují za vnitřní.
Aurea dává vydražené mince ze svých aukcí do dvoukapsiček které mají vnější rozměry cca 56x58mm (š x v) a tyto i sama prodává. Dvoukapsičky o vnějších rozměrech cca 50x50mm prodává německá firma Lindner.
Rozměry dvoukapsiček uvádím ve složeném stavu.
Zaregistrován
19. 1. 2015
Já jsem v poslední době od zkušených sběratelů slyšel, že podobné plastové kapsičky URČITĚ NEPOUŽÍVAT pro skladování mincí.
Jak to tedy je? Reagují s povrchem mince časem nebo nikoliv?
Zaregistrován
16. 2. 2008
Reagují a navíc mince v nich nemůže dýchat. Nejlepší je plato. Kapsička je dobrá na přenášení mince.
/Je mi jasné že se zase znovu rozpoutá debata/😃 😉
Zaregistrován
21. 11. 2011
Mince v platech vypadaji nejlepe, ale jednak zabiraji moc mista a pak jsem pakrat platem pri prenaseni o neco zavadil a bylo zle. Pouzivam uz par let kapsicky KOBRA. Zatim jsem si nevsim, ze by mince s nimi jakkoliv reagovaly. Docela by me zajimaly negativni zkusenosti, jestli s nima nekdo ma.
Ja uz to tu nekde psal - mince se i v kvalitnich platech nici soupanim, pokud je tam dost mista, coz je skoro vzdy - jak jsem pred casem cetl clanek amika, ktery vozil sve drahe tetradrachmy po vystavach a s hruzou zjistil, ze jak je ma v platech v aute, tak se mu spodni strany brutalne vylestily a osoupaly🙂
Zaregistrován
14. 1. 2013
Je nějaká nevýhoda papírových rámečků?Raději používám zacvakávací než-li samolepící.U samolepících se bojím reakce lepidla po několika letech, možná zbytečně, ale ten pocit 😉
Děkuji
Zaregistrován
16. 2. 2008
Já měl na mysli uložení sbírky a ne sbírku na turné😃
tato debata už tu proběhla několikrát a očividně každý si bude hájit to svoje😉
Zaregistrován
22. 7. 2011
V dnešní době existuje mnoho druhů obalů. Já používám na drobnější mince sáčky z umělého celofánu, který má potravinářský atest (používají se například k balení krabiček s čajem atd). Podle názoru sběratelů je tento materiál naprosto bezpečný.
Na hrubší mince používám dvoukapsičky Kobra, se kterými mám dobré zkušenosti, navíc podle praxe mnohaletého používání některými sběrateli jsou k mincím šetrné a nepozorují na nich změny.
Na trhu lze koupit několik druhů dvoukapsiček od různých firem, v různé kvalitě. Proto nelze paušalizovat, protože záleží především na materiálech, ze kterých jsou vyrobeny, dále jestli jsou použita změkčovadla atd. Například lze slyšet mnoho výhrad k dvoukapsičkám, které používá k balení aukčního materiálu firma Aurea.
Chce to vyzkoušet a také se ptát sběratelů na jejich osobní zkušenosti.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Jak můžeš mít takto kategorický názor, když s nimi nemáš (určitě s těmi bezpečnými) žádné zkušenosti? Navíc kov nemusí dýchat. Pokud ho zabalíš do bezpečného (uzavřeného) obalu a zamezíš přístup vlhkosti a chemických výparů, jistě takto uloženou minci můžeš vyndat za desítky let bez známek nějaké změny.
To samé bude platit o platech. Jsou plata z neutrálních materiálů, ale také plata, která dokáží mince ve velmi krátké době povrchově ovlivnit.
Dále záleží na ovzduší, kterému jsou mince vystaveny. Atd.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
17. 3. 2012
Evropa1 - můžu poprosit odkaz na ty sáčky z umělého celofánu? nedokážu si pod tím moc představit. také jsem u menších mincí přemýšlel nad rámečky, tak ať můžu porovnat. díky moc za pomoc.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Velmi také záleží na zachovalosti mincí. Pokud máme ražbu v pěkné zachovalosti, která má vlivem ražby neporušenou povrchovou tvrdší vrstvu, je proti změnám imunní. K tomuto závěru mě vede tato zkušenost, která s touto problematikou souvisí.
Mince na prodej jsem nosil v umělých deskách z nekvalitních materiálů ještě z dob minulých. Mince v horší zachovalosti s tímto materiálem poměrně rychle reagovaly, s čímž se asi setkal skoro každý (zelené kroužky). Měl jsem zde ale také uložen na výměnu i tolar v bezvadné zachovalosti, který zde přečkal osm let bez nejmenší známky změny. Z této zkušenosti si dovolím vyslovit názor, že některé dnešní materiály, ze kterých jsou dvoukapsičky vyrobeny, považuji za dostatečně bezpečné.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.