Zaregistrován
12. 8. 2006
A ještě se dívám, že ty kufříky mají tak tak hraniční rozměry pro top, aby se vešly do bezp. shcránky - respektive tam by šly určitě, ale protože je ucho na horní straně, nevím, jak by šly ven ... :-P :-D
Zaregistrován
16. 2. 2008
Pokud s nimi nikam necestuješ.🙄
Zaregistrován
23. 4. 2008
Jj, na veletrhu jsem si pár těchto kapslí zakoupil a můžu potvrdit, že na feniky, denárky a jinou droboť je to nevhodné. Jelikož je kapsle vůči minci poměrně tlustá, tak drobná mincička fakt při otáčení a pod. v kapsli lítá... Takže hrozí nebezpečí odlamování. Na větší mince už je to celkem bez problému, protože se v té pěnové folii, nebo jak to nazvat, lépe udrží a už i rozdíl - tloušťka mince a tloušťka kapsle - je celkem zanedbatelná...
Zaregistrován
16. 2. 2008
Takže jsou vlastně na prd 😞
to mne mrzí. Naštěstí jsem je ještě nestačil nakoupit.
Zaregistrován
6. 11. 2008
používám je, ale pouze na mince většího průměru(cca 30-40mm) a tloušťky asi jako je 10Kč, na tenké mince je to dost nevhodné(v tlusté pěnové výplni drží rovně špatně)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
27. 12. 2009
Zkoušel jsem je taky, ale nakonec jsem se jich zbavil. Navíc při vysokých teplotách (léto) se pěnová výplň může "srazit" Stačilo abych na půl dne odešel a minci v této kapsli nechal položenou na pracovním stole. Výplň se pokřivila a zmenšila o čtvrtinu.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
23. 6. 2007
Já naopak na drobotinu používám kapsle bez vykrojené výplně, a je to v pohodě. Mince v nich nijak nelítají. Naopak mi kapsle přijdou, jako jeden z lepších způsobů pro přepravu.
Zaregistrován
23. 4. 2008
Bez vykrojené výplně? Ale to je možné snad jen na jednostranné mince. Tam by to bylo asi bez problémů a myslím si, že v tom případě máš pravdu, že to je asi jeden z těch lepších způsobů na uložení drobáčků...😉 Jinak pro přepravu a prodej mincí v těchto kapslích snad nebude docházet ke zlomení minšišky při přepravě českou poštou😁 😁
Zaregistrován
14. 11. 2008
Vzpomínáte na Slaterovu krabičku?
Takto řeším uložení já. Je to sice muzejní uložení, ale mince jsou v pohodě, ani se nehnou.
Manipulace s mincemi je velmi rychlá,různé velikosti jsou logicky
vedle sebe, popiska není problém. Další informace se dají vložit "pod polštářek".
Uložení menších mincí je v kapsli, větší jsou přímo.
Molitan přidržuje buďto kapsli nebo přímo minci.
PS: očekávám zdrcující kritiku, ohledně plastů a kvality fotek🙂
Obrázky:
Zaregistrován
23. 6. 2007
Ambrosius: Když on je právě problém sehnat ty zlatnický kapsle. Pár jich doma mám, a jsou pro uložení mincí nejlepší. Ale nikde jsem nenarazil, kde by se daly koupit. Tak jsem si musel pomoc jinak.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.