Skrblik2

Uživatel

Zaregistrován
2. 11. 2009

#21 - 3. 11. 2009, 11:15

Poslední výskyt ladurnerovy průsvitky?
Tento popsaný exemplář má katalogové číslo pof 318 a jedná se o známku 50H zelená Zborov.Byla vydána 15.6.1937.
U žádné známky později vydané se mi již nepovedlo ladurnerovu průsvitku doposud nalézt,i když i v tomto období bylo tištěno poměrně dost známek s vysokými náklady.Tím se nám výskyt ladurnerovy průsvitky z prosince 1918 postupně přesunul až na rok 1937.Známka je opět vyfocená Ivanem,připravuje se její scen.Tato známka byla též kdysi odcizena Sivákem,Rostášem ,Holečkem a Dunkou a pak 14 dní před svou smrtí navrácena Policii ČR zesnulým Holečkem.Její původ je opět datován do Olomouce do sbírky Ivanova dědečka.Stála mi tenkrát veškeré dubly 150 jednotkových telefonních karet.

Veronika opawa

Uživatel

Zaregistrován
22. 9. 2013

#22 - 22. 9. 2013, 18:08

Zdravim,mam spostu Československych znamek+ z 2.svetove valky..a pak ruzne Maďarske. VIETNAMSKE ,Ruske..pak z olympijskych her annevim kam zaradit ...jsou vetsich rozmeru a objevuji se na nich nahe zeny..potrebovala bych poradit v hodnotach techto znamek..rada prodam komu by se hodilo) dekuji odpovedi.

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#23 - 22. 9. 2013, 18:11
Zdravim,mam spostu Československych znamek+ z 2.svetove valky..a pak ruzne Maďarske. VIETNAMSKE ,Ruske..pak z olympijskych her annevim kam zaradit ...jsou vetsich rozmeru a objevuji se na nich nahe zeny..potrebovala bych poradit v hodnotach techto znamek..rada prodam komu by se hodilo) dekuji odpovedi.
  1. Čo to má spoločné s Ladurnerovou priesvitkou?
  2. Predpokladám, že sa jedná o balíčkový materiál z 70-80 rokov, čo predával Pofis (dedukujem z tých "nahých žien", čo predpokladám, že sú obrazy, maľby atď). Cena minimálna. Darovať deťom

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Veronika opawa

Uživatel

Zaregistrován
22. 9. 2013

#24 - 22. 9. 2013, 18:37

Spolecneho asi nic..a nevim kdo co predal..jen vim ze jsou napr ty ceskoslovenske jsou potistene napr z v roce 1933

Veronika opawa

Uživatel

Zaregistrován
22. 9. 2013

#25 - 22. 9. 2013, 18:44

Nevim jak popsat to co vlastnim..nevyznam se tudiz nevim jak je zapisovat aby se nekdo orientoval..ty ceskoslovenske jsou povetsinou s podobiznou..napr. ..TGM,Husak,Zapotocky..potom z 2 svetove..podobizny adolfa hitlera, z Orlici starou i novou..je tam Reich, potom DDR

pavlinka

Moderátor

Zaregistrován
9. 2. 2008

#26 - 22. 9. 2013, 19:19

Milá Verunko! Jsme děvčata, ikdyž já jsem jen školou povinná a ty- dle tvého popisu aktů na známkách, asi starší. Vysvětlím tedy tak, abychom si rozuměli.😉 Smith zde vzpomněl tu průsvitku (nemůžeš vědět o co se jedná), protože tvůj dotaz je ve špatném vláknu! Měl být správně v "Ocenění a hodnota...." Ale nevadí. Nemusíš popisovat nějak přesněji (i když nejlepší jsou fotky nebo skeny známek) své známky, protože je místním jasné, o co se jedná. Správně ti vysvětlil, že známky tak, jak jsi je popsala, nemají velkou cenu. Ty obrázkové (akty, zvířata apod.) pocházejí z balíčků známek, které tady kdysi prodával obchod s filatelií Pofis. Byly to obálky, kde 100 známek stálo deset korun (příklad), tudíž ani dnes nemají skoro žádnou hodnotu- bohužel.😉 Ty ostatní- třeba ti prezidenti, jsou naprosto běžný materiál taktéž véélmi malé hodnoty.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#27 - 23. 9. 2013, 02:14

Já taky začínal s Maďarskem ve stylu pytel 500(? nebo 250) známek za 100 Ft či tak nějak.🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.