koolabs

Uživatel

Zaregistrován
22. 11. 2019

#21 - 3. 3. 2024, 13:06
Ta Mi.24 byla prodávána bez certifikátu, takže bych se silně obával, že bude mít nový lep a v tom případě je cena jako za známku bez lepu, to je katalogově 220,-Mi€. Raženou s certifikátem v hodně dobrém stavu jsem koupil kolem 25000,- Kč. Certifikované v horším stavu (chybějící zoubky, ztenčené) se prodávají od 10000 nahoru. A moc se nevyskytují. Bez certifikace (nebo značky u levnějších známek) už téměř nekupuji.

Děkuji za potvrzení mých filatelistických orientací, že Mi.24 je slušná známka a v slušném stavu a pravosti i výborná investice. Sám mám jednu raženou a dvě čisté s jedním certifikátem a té si cením na hodnotu kolem 500-600Eur.

Bohužel dnešní doba je taková jaká je. Když čtete články o našich aukčních domech, třeba se známkami revolučními, nebo čtete německé forum o množství falešných ověření.
Z mého pohledu je spíše než ověření, nebo snaha o ověření pravosti známek laickým zpusobem ,,,, lepší získat opravdu původní nedotčenou sbírku, kde člověk sahá do minulosti, kochá se krásou známek a pravost mnohých pak je i bez certifikace, nebo ověření velmi, velmi pravděpodobná...

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#22 - 3. 3. 2024, 20:22
Děkuji za potvrzení mých filatelistických orientací, že Mi.24 je slušná známka a v slušném stavu a pravosti i výborná investice. Sám mám jednu raženou a dvě čisté s jedním certifikátem a té si cením na hodnotu kolem 500-600Eur. Bohužel dnešní doba je taková jaká je. Když čtete články o našich aukčních domech, třeba se známkami revolučními, nebo čtete německé forum o množství falešných ověření. Z mého pohledu je spíše než ověření, nebo snaha o ověření pravosti známek laickým zpusobem ,,,, lepší získat opravdu původní nedotčenou sbírku, kde člověk sahá do minulosti, kochá se krásou známek a pravost mnohých pak je i bez certifikace, nebo ověření velmi, velmi pravděpodobná...

Aj keď v mnoho veciach máme rozchádzajúce názory s koolabs v tomto s ním súhlsím.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Peťas

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2013

#23 - 4. 3. 2024, 11:17

Pro nefilatelista:
Obdobně jsem začínal. Dědictví - uvažování o okamžitém prodeji - velká očekávání na zbohatnutí - pak snaha o pochopení celé problematiky filatelie no a pak: jste polapen.....

Nespěchejte s prodejem....
Jen ať je to máte uloženo na suchém místě.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.