Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Zaregistrován
1. 3. 2024
Dobrý den,
má žena dostala sbírku známek po svém dědovi, který se tím pravděpodobně roky zabýval a která nám už doma dlouho leží. Známek je opravdu hodně - jsou to celá alba (Schaubek - Album). 70% procent sbírky cca 12 alb jsou jsou ČSSR, DDR, BRD po roce 1945 až po českou republiku cca rok 2000. Ty jsou víceméně kompletní v dobrém stavu, ale pravděpodobně bezcenné. Co jsem tak četl po tomto roce tyto známky nemají velkou cenu. Je tomu tak?
Pak jsou tu tři alba, které začínají od roku cca 1875 do roku 1945. Opět Německo, Českoslovenko, ty jsou ale nekompletní, opět Schaubek. A pak album, kde jsou známky z celého světa - některé vypadají, že jsou asi taky předválečně + nějaké další bezejmené alba a Slovensko.
Pak je tu jedna kniha/katalog/album, nevím Briefmarken-Sammelbuch, která je o známkách z roku 1840-1890, celý svět. Ta mi přijde nejzajímavější, bohužel známky, které v ní asi byly, někdo pravděpodobně velmi spěšně vzal, protože jinak si nedokážu vysvětlit, proč tam 9 známek zůstalo a jednu někdo roztrhl.
Dám sem na ukázku 2 známky z této zvlaštní knihy a zajímalo by mě jestli to vůbec má podle Vás nějakou cenu.
Přidám, ještě fotky něčeho co vypadá asi jako Hradčany s tím, že jsem tu viděl vlákno, kde se to řeší, tak mě zajímá váš názor, pořípadě jestli to má nějakou hodnotu. Omlouvám se za kvalitu fotek, známky nechci vytahovat, nemám ani pinzetu, ani skener. Pokud by to někoho zajímalo můžu toho nafotit víc a líp, ale nevím na co se zaměřit. Je tady i spousta toho něměcka, přikládám jednu fotku jako ukázku.
Budu vděčný i za nějaký tip na nějakou literaturu, kterou se vyplatí načíst, popřípadě kontakt na někoho komu nevadí poskytnout poradenství.
Díky
Obrázky:
Email:
username818421@proton.me
Zaregistrován
1. 3. 2024
Ok, tak ještě jednu fotku pro lepší představu, toho čím začíná to Německo. Takových plných stránek tam je víc. Jaká může být cena takových známek?
Obrázky:
Email:
username818421@proton.me
Zaregistrován
22. 11. 2019
Dobrý den
Zcela jistě máte slušnou částečně generální sbírku známek uvedených destinací, soudím, že převážně raženou.
Některé známky mohou být cennější s razítkem, ale ve většině Vašich případů je to obráceně.
Pro Vaši ilustraci jen uvedu, jako příklad. Vidíte, jak máte zaplněná jen některá políčka. Vesměs dovozuji, že to tak bude ve většině případů a že tam /tedy v celé sbírce/ nebudou velmi vysoké hodnoty.
Na Vaše obrázku Deutche reichu máte na prvních známkách z roku 1872 například známku 3 krejcary , katalog michel 25, která má ražená hodnotu 10Euro, bez razítka s plným lepem pak 100Euro. Vy máte raženou.
Ovšem vedle je prázdné políčko.
Pokud by jste tam měl raženou známku 2 krejcary mi 24, oranžovou, pak ta by měla hodnotu 3200 !! Euro.
Jinak na adrese stamworld.com naleznete kompletní bezplatný orientační katalog, velmi dobře zpracovaný a pravděpodobně pro rámcovou práci s destinacemi, které neznáme a na které nepotřebujeme specielní katalogy nejužívanější. I laik se zde dobře orientuje.
Zaregistrován
6. 2. 2009
Myslím si že uvedená cena je katalógova. Reálna je niekde úplne inde (smerom dole násobne krát) , to len na okraj aby dotazujúci nebol uvedený do omylu.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
22. 11. 2019
ano, cenu jsem uvedl katalogovou, proto jsem uvedl i příslušný katalog.
Ale asi jsem měl slovo "katalogovou" uvést i opakovaně před slovo "hodnotu". Omlouvám se.
Zaregistrován
25. 7. 2006
To asi neni podstatne, kdyz ta znamka ve sbirce neni. Dulezite je, jak jste spravne uvedl, ze drazsi znamky ve sbirce budou pravdepodobne chybet. Pro tazatele by asi bylo zajimavejsi, jaka by byla realna prodejni cena te 10eurove znamky. Pokud by hledal v katalogu na netu, aby mel nejakou relaci.
...
Me by zajimaly ty znamky Ceske republiky od 1993, pokud jsou nerazene. Koupil bych je komplet za ceny, ktere platim na aukcich. Tedy za vic, nez kdyz je odnesete k nejakemu obchodnikovi. Pokud je chcete prodat, napiste mi prosim mail na numismat@seznam.cz, dekuji.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
1. 3. 2024
Děkuji všem za odpovědi. Upřímě ještě nevím jak celou tuto sbírku uchopit. O prodeji přemýšlím, ale vzhledem k tomu, že zatím mám informace, že to moc velkou cenu nemá, tak si to možná nechám na důchod, kdybych se chtěl třeba věnovat filatelistice.
Nyní jsem absolutní laik, ale zkusím si něco načíst. Spíš mi šlo o to jak začít, na co se zaměřit. Jestli na Německo nebo na Československo, jaký časový interval, kde můžou být zajímavé kousky atd. Popř. jaký je váš odhad ceny celé sbírky, chápu že informací je málo.
Přikládám ještě jeden obrázek. Ty alba úplně dole ČSSR jsou z 99% až 100% kompletní a neražené. ČR Schaubek od r. 93 je kompletní a neražené, na fotce dole úplně vpravo, schované. Ty německá alba dole nejsou úplně kompletní, mix ražených a neražených. Alba Schaubek nahoře jsou ty, co jsem fotil, myslím že snad všechny ražené a dost nekompletní. Ty další alba nahoře, tam je Slovensko, ČR, Československo různě ražené i neražené, různé aršíky atd. a pak další staré známky z celého světa.
Díky za každou cenou radu.
Obrázky:
Email:
username818421@proton.me
Zaregistrován
6. 2. 2009
Koolabs: áno máte pravdu, že ste tam uviedli katalóg Michel. Ale! Pritej konkrétnej známke uvádzate 3200 euro, a nie 3200 Michel euro. Obrovský rozdiel. A laik-nefilatelista to nevie aký je v tom rozdiel.
Dosť často Vy sám "bazírujete" na uvedení správneho terminus technicus v príspevkoch. A tu sa to nedodržalo.
Dajme to na správnu mieru teda 3200 Mi€ je cca 600-650 CZK. Čo je aj reálna tržná hodnota tej známky.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
25. 7. 2006
Taky upřímně: Na základě fotky hrbetu alb a Vaseho strucneho popisu Vam znamky nikdo neoceni. Ale nechat si sbirku na duchod povazuji za dobry napad. Snad jen s vyjimkou nerazene ČR, protoze pri pripadnem prechodu na euro prestanou znamky platit a jejich cena klesne temer na nulu, jako se to stalo napr. s ceskoslovenskymi znamkami pri vzniku ČR nebo s německými při zavedení eura. Pritom ted byste za ne urcite par tisic korun dostal. Moje nabidka plati.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
22. 11. 2019
smith - numismat -
přátelé, já jsem svou velmi mírnou písemnou chybu akceptoval a omluvil se.
co více chcete?
Že jsem strávil čas uvést tazatele alespon do základní reality?
Opravdu nechápu pozici administrátora, když píše tak jak výše uvedeno.
Navíc jeho tvrzení o reálné tržní ceně 600ká není podloženo ničím.
https://www.ebay.com/itm/166263549571
https://www.german-reich.de/Mi-Nr-24-o
a pro pana nefilatelistu- poslal jsem Vám email na Váš odkaz "proton"
pokud by jste potřeboval cokoli prokomentovat a neztrácel se v informacích.
s úctou
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.