Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Musíte být trpělivá a čekat na odpověď ... dávat stejné otázky do všech vláken je na nic a spíš to tady plevelíte. Pokusím se odpovědět ty kříže vypadají na počátek 20tého století. Ty sošky JK na nich mohou být starší a také nemusí. Cena se těžko odhaduje, protože o náboženské věci není moc zájem, i když kupci samozřejmě jsou. Můj odhad : a berte to s rezervou, protože kolegyně a kolegové TADY , kteří se tím zabývají mohou mít jiný názor. Já bych řekl, že ty krucifixy mají hodnotu, protože JK je ruční práce a asi jde o polychromovanou sochu (ten světlý). Já bych odhadl světlý krucifix na kolem 3500 - 4000 Kč, ale jak říkám kolegové budou kovanější v odhadu ceny. No a problém je, že sběratelů moc není, takže budete čekat na prodej dlouho, já před 5ti lety prodal podobný tomu vašemu, světlému za 2500 Kč a byl rád, že jsem sehnal kupce ... Odpovídám, jen proto že vy byste nedala pokoj a pořád tady plevelila ve všech vláknech. Ten dotaz nechte tady a už nikam nepište , kolegové se časem ozvou😃
Dát starožitnosti do starožitností a obrazy třeba do obrazů, třeba se chcete zeptat na víc obrazů například, tak všechny do jednoho chlívku😃 Nejlíp všechny předměty vždy do jednoho svého dotazu pod jedno vlákno. Je mi jasné, že jste nová ... to je v pohodě a příště budete vědět.
Pekett napsal/a:
Opět zdravim, prosim o urceni cca období drevorezby piety vysoké cca 35cm a pripadne i ceny. Mam možnost zakoupit a tad bych cca kolik za ni zaplatit. Předem moc děkuji za odpověď.
Obrázky:
Piete chýba podstavec, ale to ste si asi všimli:-) Dovolím si povedať, že sa kľudne môže jednať o prácu z 18. storočia, nie je to typická ľudovka z konca 19. storočia. Je to veľmi pekná rezba. Ja som kupovala podobnú Pietu ale aj so skrinkou a podstavcom za 300 Eur. Skúste povedať, že chýba podstavec a zjednávať:-)
Čo sa týka krížov, kolega napísal myslím správne:-) Ten svetlý je cennejší, lebo je polychrómovaný, je v dobrom stave, tá cena 4000 Kč nie je nereálna. Ten druhý vidím tak 1500-2000 Kč. Nakoľko sú to ale "novšie" práce zo začiatku 20. storočia a je ich celkom dosť, kupca budete hľadať dlhšie ak nechcete ísť pod cenu. Doporučujem ponechať:-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.