Moderátoři: smith, Koniáš

laco111

Uživatel

Zaregistrován:
26. 11. 2015

Vytvořeno:
28. 12. 2015, 20:58

A ja Vám verím na 100-percent.

laco111

Uživatel

Zaregistrován:
26. 11. 2015

Vytvořeno:
28. 12. 2015, 20:59

a mám citáka že to bude nedaleko Hajnáčky.

caco

Uživatel

Zaregistrován:
11. 9. 2014

Vytvořeno:
29. 12. 2015, 09:25

Osobne som kupoval pred 12 rokmi na mineralogickej burze v B.B.zafirovú surovinu od chalanov od Lovinobane farba modrá a zelená veľkosť nad jeden centimeter a ja dlhodobejšie nezaujímam o vzorky hornín ,ale len o šperkársku kvalitu. Povedali aj oblasť ... preto tvrdím to čo som napísal. Pravda je, obaja odišli pracovať mimo SK.

nj mohli to mať z oblasti Tuhára,majú to tam kúsok.Korund sa nachádza po celej dlžke Tuhárskeho potoka od Tuhára až po St.Halíč a dokonca aj na prítokoch.chystám sa tam na budúci rok ked už bude teplo,takže to tam riadne preskúmam😃 . z 1cm sa už dá niečo vybrúsiť😃

caco

Uživatel

Zaregistrován:
11. 9. 2014

Vytvořeno:
29. 12. 2015, 09:31

laco111 napsal/a:

Jedno je pravda že klent.typ ja osobne som nevidel,ale to neznamená že nie je.

heheeh to je jak z " kurva hoši.........."
jasne že je to otázka času kým niekto nájde v šperkovej kvalite a možno to budeš ty,tak držím palce,ale v podstate aj kabošon ked je v prívesku alebo prsteni je šperk a určite má pridanú hodnotu to že je zo Slovenska a keby mal ešte asterizmus😃 😃

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
29. 12. 2015, 09:50

Možnosť nájsť korund aj Tuhárskej doline je veľká , ale ten o ktorom píšem bol z inej lokality , nemám záujem informovať o úplne presnej polohe to som dal slovo a mne to osobne netrhalo žilou .😈

Hodnotenie korundu šperkovej kvality je jedno či je napr. Tanzánia, Austrália, India a iné lokality , stále sa posudzujú kvalitatívne parametre rovnako.

Pokiaľ sú zberatelia rarít tam je určitú dobu cena vyššia , žiaľ na SK pokiaľ niekto nájde aj 100 karátový červený diamant tak nastanú len a len problémy , tá naša závisť je dokonalá , pokiaľ máme niečoho dostatok na vývoz určite hlúposti , nenávisti a nevedomosti.

Mne zdochla krava , susedom nech tri .😃

Heslo je stále platné ; kto vystúpi z radu je nepriateľ číslo 1.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

Vytvořeno:
29. 12. 2015, 09:56

Ono to nie je úplne tak, že hodnotenie šperkovej kvality korundu je rovnaké. Stačí zobrať príklad od susedov, podstatne kvalitnejšie zafíry z cudziny sú podstatne lacnejšie ako tie z Jizerky, aj keď sú menej kvalitné.

laco111

Uživatel

Zaregistrován:
26. 11. 2015

Vytvořeno:
29. 12. 2015, 10:37

Ja sa priznám ja sa do tíchto vecí neviznám a radšej ked mám niaké vzorky tak sa najprv poradím s odborníkom ako bol naposledi p.j.Molnár z Košíc -.Ale najlepšie je si nahat poradit od viacerích čo sú v obore.Ja sa chcem sústredit len na korund a jeho odrody.

caco

Uživatel

Zaregistrován:
11. 9. 2014

Vytvořeno:
29. 12. 2015, 11:28

Ono to nie je úplne tak, že hodnotenie šperkovej kvality korundu je rovnaké. Stačí zobrať príklad od susedov, podstatne kvalitnejšie zafíry z cudziny sú podstatne lacnejšie ako tie z Jizerky, aj keď sú menej kvalitné.

jj presne,akurát včera som čítal nejaké hodnotenia na usa stránke a trebárs Barmský rubín pri rovnakej farbe,velkosti a čistote je viac cenený ako thajský atd. nieje to tá najpodstatnejšia časť ceny😉 ,ale robilo to až okolo 10%
to isté pri safíroch.Kašmírsky je cennejší pri rovnakých parametroch,kedže už má svoje meno a ložisko je pár rokov vyťažené........ a áno,Slováci sú závistlivé svine😃,našťastie nie všetci

caco

Uživatel

Zaregistrován:
11. 9. 2014

Vytvořeno:
29. 12. 2015, 11:28

jj presne,akurát včera som čítal nejaké hodnotenia na usa stránke a trebárs Barmský rubín pri rovnakej farbe,velkosti a čistote je viac cenený ako thajský atd. nieje to tá najpodstatnejšia časť ceny😉 ,ale robilo to až okolo 10%
to isté pri safíroch.Kašmírsky je cennejší pri rovnakých parametroch,kedže už má svoje meno a ložisko je pár rokov vyťažené........ a áno,Slováci sú závistlivé svine😃,našťastie nie všetci

caco

Uživatel

Zaregistrován:
11. 9. 2014

Vytvořeno:
29. 12. 2015, 11:30

tuhár

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.