Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

Profilový obrázek
ambrosius

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2008

#1 22. 9. 2009, 18:14

Sbírám oběžné mince ČR. Sbírka je téměř ucelená a tak jsem se rozhodl doplnit sbírku i o mince současné. Jelikož nepracuji s penězma a rukama mi jich moc neprojde, tudíž nebyla šance získat mince odpovídající kvality z oběhu, tak jsem příležitostně kupoval ty nejobyčejnější sady.

K mé radosti jsem zbytek dostal darem a teď stojím před otázkou, co s nimi? Aby byla sbírka homogení, tak bych je rád rozebral a zařadil do holderů
jako zbytek sbírky. Jenom nevím, zda to není "numismatický hřích" 😳

Podotýkám, že se jedná co nejběžnější sady a ne proof, které považuji stejně jenom za obchodní artikl.
Jaký je váš názor? Neskončím v "numismatickém pekle"?🙂

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#2 22. 9. 2009, 21:04

Take ja jsem chtel mit sbirku minci Ceskoslovenska a CR ulozenou jednotne a i kdyz jsem tak mozna barbar, tak mi nezbylo nez nektere sady obeznych minci i soucasnych v bezne kvalite rozebrat. Delal bych si s tim hlavu pokud by byly sady minci od sveho pocatku v roce 1980 jednotne upravy a mince by v nich po urcite dobe neoxidovaly (tyka se hlavne prvnich sad zatavenych v PE folii a mince 1Kcs).

Profilový obrázek
ambrosius

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2008

#3 24. 9. 2009, 13:33

Také to tak vidím. Takže beru rukavice, roušku, vysavač a až bude chvilka tak se do toho pustím :-)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.