Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101

Muffin Man

Uživatel

Zaregistrován
29. 12. 2019

#1 - 29. 12. 2019, 20:06

Zdravím kolegy sběratele, vyskytuje se v Čechách, Moravě nebo Slovači podobně kvalitní kus?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#2 - 29. 12. 2019, 20:14

Na Slovači by sa to malo nachádzať, len treba zistiť, kde tá Slovač je...
-s-

Muffin Man

Uživatel

Zaregistrován
29. 12. 2019

#3 - 29. 12. 2019, 23:43

Prosím jen o relevantní odpovědi. Odpověď formou možná, kdyby, apod. nemá smysl. Oprava: Slovensku. Děkuji.

Jan Janko

Uživatel

Zaregistrován
15. 6. 2019

#4 - 30. 12. 2020, 08:06

Nákup rumělkového merkura je v současné době jen otázkou "peněz", za letošní rok jich bylo několik na prodej! Musel bych projít archív, ale asi 5 nebo 6 kusů! Ano ano, tolik kusů na prodej🙂 ....(a nebyl vždy o některé zájem). Tento byl sice letos na prodej v nejlepší kvalitě, sken z aukce přikládám. Osobně jsem již viděl lepší kvalitu.
Na otázku zda je tento nejlepší u "nás", vám nikdo odpovědět nemůže, někteří sběratelé se zas tolik nechlubí.... JP

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#5 - 30. 12. 2020, 10:44

Jan Janko napsal/a:

Na otázku zda je tento nejlepší u "nás", vám nikdo odpovědět nemůže, někteří sběratelé se zas tolik nechlubí.... JP

Maximálne súhlasím.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Muffin Man

Uživatel

Zaregistrován
29. 12. 2019

#6 - 30. 12. 2020, 12:23

Dobrý den pane Jane Janko, děkuji za adekvátní odpověď. V tomto roce jich bylo v aukcích skutečně několik na prodej. Bohužel ale vždy kusy s výrazným poškozením např. velmi těsné střihy, výrazné zastřižení do obrazu známky, bez původního lepu nebo reparace (dokonce u jednoho skryté v atestu znalcem). Nesouhlasím ale s Vašim dalším konstatováním. Úspěšně prodané všechny položky! Ale neptal jsem se na prodeje. Ty jsou známé a dají se vyhledat. Ptal jsem se na výskyt v deklarované kvalitě dle atestu. Osobně jsem viděl rovněž ještě větší kvalitu např. aukce Dorotheum před lety. Co se týče ukázky kvalitního kusu vyskytujíce se u nás nepovažuji za chlubení. Přece informace pro osvětu, statistiku apod. ve filatelii, zvláště pokud jde o specializaci je přínosem pro všechny sběratele.

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#7 - 30. 12. 2020, 12:45
Dobrý den pane Jane Janko, děkuji za adekvátní odpověď. V tomto roce jich bylo v aukcích skutečně několik na prodej. Bohužel ale vždy kusy s výrazným poškozením např. velmi těsné střihy, výrazné zastřižení do obrazu známky, bez původního lepu nebo reparace (dokonce u jednoho skryté v atestu znalcem). Nesouhlasím ale s Vašim dalším konstatováním. Úspěšně prodané všechny položky! Ale neptal jsem se na prodeje. Ty jsou známé a dají se vyhledat. Ptal jsem se na výskyt v deklarované kvalitě dle atestu. Osobně jsem viděl rovněž ještě větší kvalitu např. aukce Dorotheum před lety. Co se týče ukázky kvalitního kusu vyskytujíce se u nás nepovažuji za chlubení. Přece informace pro osvětu, statistiku apod. ve filatelii, zvláště pokud jde o specializaci je přínosem pro všechny sběratele.

Tak by ste nám mohli ukázať aj samotnú známku z oboch strán... nie len atest s scanom známky,ktorá je vytlačená na atest.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#8 - 30. 12. 2020, 12:56

Zabookovaná cena v aukcii ešte neznamená, že položka zmenila majiteľa... v poslednej dobe je to častý fenomén v množstve aukcií.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Muffin Man

Uživatel

Zaregistrován
29. 12. 2019

#9 - 30. 12. 2020, 13:11

Vážený pane smith, oslovujeme, voláme. Když mne o něco žádáte je slušnost mne požádat formou prosby. Nicméně Vám vyhovím, když budete mít nadále zájem po slušné žádosti. Nebude to ale okamžitě. Vedou mě k tomu jisté důvody. Můžu Vaši žádost splnit do 14 dnů.

Muffin Man

Uživatel

Zaregistrován
29. 12. 2019

#10 - 30. 12. 2020, 13:24

Dobrý den pane Fidzi, můžeme se domnívat z jakých příčin nebo pohnutek je v aukcích kladívko na první podání. Stává se to častěji, s tím také souhlasím. Dokonce jsem byl svědkem v sálové aukci, že majitel známky dražil svou položku nebo majitel aukce koupil za vyvolávací cenu položku pro sebe. Vy ale máte zřejmě na mysli psychologický efekt, kdy je příhoz aby bylo zdání že o položku je zájem.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.