Zaregistrován
6. 7. 2009
Ve sbirce mam dva typy s Lasanzem, tady je na ukazku jeden z nich:
Obrázky:
Zaregistrován
3. 11. 2010
Zaregistrován
12. 2. 2010
:shock: ....moc to tady nepřehánějte s těmi malými groši, nebo mám nutkání se jim začít věnovat........krásné mince......!!!
Zaregistrován
6. 7. 2009
Male grose jsou urcite sberatelsky zajimava kategorie s velkym mnozstvim rozdilnych rubnich motivu a i dnes se jeste obcas objevi v literature nepopsana varianta. Prestoze prazske razby sbiram pouze na nominaly a mincmistry tak u malych grosu jsem neodolal a delam je i typove.
Zaregistrován
19. 3. 2009
Tak ten Lasanz je úžasnej!!! Gratuluji
Přidám také něco do placu... Sice obyč ale i tak potěší...
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
K malým grošům bych si dovolil nezávisle jednu drobnou poznámku. Pravidelně jsme chodili(a chodíme) s přáteli po schůzkách ČNS posedět vždy v rámci naší "stolní společnosti" někam do hospůdky či podobně. Téměř vždy tam s námi chodil i Vláďa Hanibal(+autor publikace o malých groších) a při poukazování(v rámci různých debat či prohlížení aukčních katalogů) na stále se v aukcích i jinde ukazujících(tedy oznamovaných či popsaných)nových variantách MG vždy říkal, že nevylučuje možnost nového typu či varianty, ale cca 95-99% z takto označovaných mincí které měl možnost z těchto nabídek vidět, je jen špatně určeno ať již z neznalosti či kvality materiálu. Přiznám se, že sám jsem měl občas ale s přesným určením varianty problémy.
Jinak jde o zajímavé sběrateli oblíbené mince a obě ukázky(zejména ta od Kučery) jsou moc pěkné...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ahoj,
tak tu pridam i jeden muj, ktery se mi tak libi, ze jsem jej nechal jak byl a necistil. Pokud mi o nem neco rekneme, budu rad, k maleym grosum jsem se jeste vubec nedostal. Znacka dole je kozel nebo dracek?🙂
Sory za trochu neostre fotky, uz se mi to nechce prefocovat.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 7. 2009
Tovy - mincovna Kutna Hora - J.Spiess, typ HN 12b/7a
svt - take pekne kousky
Zaregistrován
19. 3. 2009
když vidím ten zájem o MG tak si myslím, že by nebylo špatné založit samostatné téma... Mě by to potěšilo...
Zaregistrován
3. 11. 2010
Mě taky...Další na ukázku,někde tu myslím už byl,ale teď je tady správně...1579 varianta bez opisu,Šatný,Kutná hora.
Obrázky:
Igni probatur aurum, virtus miseria...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.