Zaregistrován
21. 12. 2015
Kde se vzalo najednou tolik archu a pul archu kolku 1kc?
Ted zase dalsi pularch na Aukru
https://aukro.cz/kompletni-arch-50ks-pravych-kolku-1-koruna-1919-pro-100-kronen-1912-6942238638
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Zaregistrován
10. 3. 2009
Skvelá otázka Zdendo. Chcelo by to vidieť pod mikroskopom a porovnať s kolkom z nejakej nedolepovanej bankovky (myslím obehovej bankovky). Keď som chcel pred pár rokmi kúpiť celý arch, tak obchodníci, ktorých som oslovil už archy nemali a nevedeli zohnať.😞
Ale ako polovičný filatelista by si mohol do tejto záhady vniesť trochu svetla...😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
21. 12. 2015
Ja mam dve pulky a jeden celej tak se pak nekdy mrknu
Zaregistrován
14. 9. 2008
podle me jednoducha odpoved - toci se to same porad dokola a jen se to preprodava ...
Zaregistrován
21. 12. 2015
Ja ma jednu pulku koupenou pred lety na AUkru, pak druhou pulku koupenou na Aurea a v aukci potom byl celej arch a ten mam taky ja. Cili tyhle se nepreprodavaji, protoze je mam ja. Takze maximalne by se musela preprodavat tahle pulka co je ted aktualne na AUkru - ale kde ji teda koupili?🙂
Zaregistrován
10. 3. 2009
Pri kolkoch by som bol obzvlášť opatrný. Žiadne ochranné prvky tam nie sú. Takže pri súčasnom stave tlačiarenskej techniky je to tlač na starý papier v hodnote 1.000€ za stranu formátu A4. Neexistuje nič výnosnejšie!
V STC minulý rok pre mestečko Ivančice vyrobili k 100.výročiu založenia Československa 100 korún 1919 na pôvodný papier s vodotlačou !!! Kto vie koľko rôznych papierov sa nachádza v rôznych zaprášených skriniach...
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
16. 6. 2010
V poslední době jsem taky dost opatrný a nedůvěřivý. V jiném vlákně je několik příspěvků, kde jsou vidět "dobře" udělané padělky ke škodě sběratelů (díky za tyto informace). Takže věřím, že se dá padělat všechno možné a člověk musí dávat veliký pozor, když kupuje dražší věci.
Kolkové archy byly vidět v posledních aukcích Aurea i u Klima. Předpokládám, že vlastně to dodává určitou záruku v tom, že se nejedná o novodobé padělky. Neviděl jsem každý prodávaný arch, ale typově jsou podobné a mají původní lep.
Ivančická bankovka má papír s vodotiskem, ale je to novější typ (hvězda, list). Nejedná se o stejný typ, který byl na původní 100 Kč 1919.
Je ale pravda, že nepotištěný papír ze starých bankovek a státovek je také někdy k vidění.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.