Zaregistrován
22. 7. 2011
O mincích např. Salcburku to ale neplatí.
Vždy se musíte zajímat o výskyty jednotlivých nominálů, ročníků atd. Počty let ražby zde nehrají naprosto žádnou roli. Může být ražen např. pouze jeden ročník, ale těchto mincí se bude vyskytovat na trhu velké množství kusů, protože s největší pravděpodobností byl tento ročník ražen ve velkém nákladu, nebo tento ročník byl ražen několik tel atd.
Tedy, Váš dotaz neobsahuje podstatné okolnosti, které by měly být směrodatné k řešení otázky počtu vyražených mincí.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
13. 9. 2012
Ražby konvenční měny jsem si prohlížel "jen" v rámci katalogů od Krause a Mishlera, v nichž počty vyražených mincí nominálů ze 18. a 19. stol. neuvádí. Proto jsem dotaz uvedl v obecnější podobě 😉
Zaregistrován
21. 12. 2014
Zdravím všechny poprosil bych o radu, jestli je nějaký ročník u 3 krejcarů Valdštejna(jak mincovna Zaháň tak Jičín) tzv.lepší nebo je to jedno. Děkuji
Zaregistrován
18. 1. 2010
1626 a 1634
Zaregistrován
21. 12. 2014
Díky Láďo
Zaregistrován
21. 12. 2014
Tak Zaháň o rok vedle
Obrázky:
Zaregistrován
21. 12. 2014
Druhá strana
Obrázky:
Zaregistrován
21. 12. 2014
A tady není zrovna rok vidět 😞
Obrázky:
Zaregistrován
21. 12. 2014
Nejde mi vložit druhá strana
Obrázky:
Zaregistrován
11. 2. 2016
Dirkas: oba budou rok 1633 ,.) Nejsem zastancem replik a podobneho novodelu, ale uz dlouho se mi nepodarilo zadny Plansky 3kr ukoristit, respektive ani zadny pekny ktery bych nemel, nikde nebyl vystaven, az na jeden kus ktery se nezadaril. Proto jsem po navsteve zdejsiho muzea, ktere provozuje hornicky spolek a ktery nechal razit nekolik typu replik vcetne 3kr. ktere dokonce uvadi S/J poptal po nejake replice, tak pro zajimavost. A cirou nahodou jsem se seznamil s cleny spolku a podarilo se mi umluvit vyrobu jednoho kusu na zakazku. Tedy zlateho odrazku (spolecne s medenym odrazkem a puvodni stribrnou replikou) 3kr. Plana 1627 mm Candlera, jako takovou zajimavost do sveho alba k ostatnim 3krejcarum. Tak se prostrednictvim zdejsiho fora trosku pochlubim 😉
Obrázky:
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.