Zaregistrován
9. 4. 2020
Dobrý večer, rád bych poprosil, kam se obrátit o informaci k přibližnému odhadu knihy – kroniky, která byla sepsána na počest Josefa Ludvíka Roslera-Ořovského, který byl stálým hostem na Veselíkově u Votic. V této vesničce také trávila mnoho krásných chvil Soňa Červená a její sestra Jiřinka, jejichž výpisky a věnování, vč.fotek jsou také součástí této knihy. Rodinným archivářem, malířem a přítelem rodiny Veselíků, byl známý malíř F.X.Jokel, jehož malby a texty kroniku zdobí. Vím že, odhad těchto vzácností se provádí velmi těžce, ale třeba vaše rady kam se obrátit, pomohou. Děkuji za vaše názory
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2015
Pro podobné věci se bohužel velmi těžko nachází kupec .Lidé kteří jsou zde zachyceni jsou víceméně zapomenuti a o malíře Františka Jokela,od kterého by se snad cena mohla odvíjet , je mezi sběrateli zájem mizivý. Nejlépe by bylo věc nabídnout buď je-li v blízkém místě nějaký antikvariát , případně na Aukru , ale domnívám se , že cena by byla v řádech stikorun , při obrovském štěstí pár tisícikorun. …Máteli k osobám , případně místu vztach , bude lepší si věc ponechat.
Zaregistrován
9. 4. 2020
Děkuji za názor a radu. Přeju příjemné adventní dny. MŠ
Zaregistrován
2. 3. 2023
Dobrý den Marku, zas tak bezvýznamný malíř František Xaver Jokel nebyl, jeho perokresby i malby zdobí i Pražský hrad, nicméně být Vámi obrátím se na ,,antik Mašek,, nebo mi napište kolik byste za knihu chtěl, já jsem jeho vlastní vnučka a také malujimám už doma jeho pár děl..dost málo o něm vím jen z vyprávění otce, já ho bohužel nezažila.napište mi na mail bednarovamichel@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.