Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Hledám kupce stříbrného legionářského prstenu, odhadem konec 1. stol. n.l. Prsten je velký až mohutný, těžký. Nese nápis "LEG V". Míry, váhu atd ... rád kdykoliv sdělím. Koupeno před lety na eBay od prověřeného obchodníka v Londýně, od kterého bylo zakoupeno mnoho zejména římských mincí, bez jediného padělku. Vyjádření českých odborníků (ale ne přes římské klenoty🙂 zní - pravé, ne fake. Ideálně osobní konzultace a předání. Vše naprosto "čistě", poskytnu veškeré záruky, především osobní předání, respektuji přítomnost "vašeho odborníka". Cena k diskusi, nabídněte prosím, pochopitelně po vašem seznámení s nabízeným předmětem. Děkuji.
dovolil som si vlozit obrazky, nech vieme o co ide.
z diskusie spred roka.
moshe:
mozem vediet od ktoreho predajcu na ebay si tie prstene kupil?
spolehlivy obchodnik z Londyna je dost srandovny pojem.
povodna cena 190 liber (urcite to bolo buy it now) za jeden prsten je premrstena, aj keby boli prave
(pri tom barankovi to dost bije do oci.. urcite na nom nie je punc? : )
obavam ze ich za tu sumu uz nikdy nepredas.
Obrázky:
jacisin76@yahoo.com
Technická - řeč je jen o tom legionářském.
A byl prý koupený ve starožitnictví, ne na eBayi.
http://www.antikpraha.cz/index.php?idAktualni=8&idInzerat=16009
Každopádně, pokud se neprodal ani za rok, asi bude potřeba slevit.
Ještě bych asi měl dodat, že nedůvěru případných kupujících může způsobit i fakt, že římské prsteny bývají většinou bronzové a odborníci se nemůžou shodnout na existenci legionářských prstenů (myšleno vyráběných nějak systematicky, legionář si mohl nechat zhotovit nebo dokonce sám zhotovit takovýto prsten, "lidová tvořivost" při službě na hranici bývala značná) a to i přesto, že je Appianus zmiňuje. Odborník na tyto věci (nikoli odborník na mince🙂 ) by to ale měl ocenit a koupit - pokud se mu zdá cena vysoká, asi to nebude náhoda.
K TOMUTO "ZASVĚCENÉMU" PŘÍSPĚVKU - VYJÁDŘENÍ, ŽE SE S NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ NEJEDNÁ O KOPII, ČI FALSUM, DALI - 1) PÁNOVÉ Z AUREI (www.aurea.cz), TEDY NE ODBORNÍCI PŘES ANTICKÉ ŠPERKY, NICMÉNĚ BEZ DISKUZE NEJZDATNĚJŠÍ ODBORNÍCI NA ANTICKÉ MINCE, RUKAMA JIM ALE URČITĚ PROŠLO I LECCOS JINÉHO, 2) Dr. PETRÁŇ, PŘEDSEDA ČS. NUMISMATICKÉ SPOLEČNOSTI, KTERÝ SNAD TAKÉ NĚCO VÍ A 3) PANÍ Z ODDĚLENÍ PRAVĚKU A ANTIKY Z NÁRODNÍHO MUZEA, JMÉNO SI JIŽ BOHUŽEL NEPAMATUJI😞 ... TEDY ANI JEDEN PŘÍMÝ "ODBORNÍK NA ANTICKÉ PRSTENY", ALE DLE MÉHO NÁZORU ŽÁDNÍ "NEZNÁLCI" ... A KROM TOHO JASNĚ ŘÍKÁM, AŤ SI ZÁJEMCE PŘIVEDE JAKÉHOKOLIV "SVÉHO ODBORNÍKA NA ŘÍM. PRSTENY" K OSOBNÍMU JEDNÁNÍ, JESTLI TAKOVÉHO ZNÁ (JÁ NE). JESTLI ALE NEMÁTE O PRSTEN ZÁJEM, NETUŠÍM, PROČ MŮJ PŘÍSPĚVEK KOMENTUJETE. V OPAČNÉM PŘÍPADĚ VÁS RÁD UVIDÍM😉
ANO, JEDNÁ SE O TENTO PRSTEN. ZAKOUPEN BYL OPRAVDU VE STAROŽITNICTVÍ V LONDÝNĚ, KTERÉ OBCHODUJE, MIMO JINÉ, I PROSTŘEDNICTVÍM EBAY, COŽ NENÍ VÝJIMKOU ANI V GB, ANI V USA, NĚMECKU A JINÝCH ZEMÍCH. KUPOVAL JSEM OD NĚJ HODNĚ ŘÍM. MINCE A NĚKOLIK ŘÍM. PRSTENŮ. PROHLEDAL JSEM MAIL, ALE JIŽ JSEM NEDOHLEDAL JMÉNO TOHOTO OBCHODU, KTERÉ SI BOHUŽEL JIŽ NEPAMATUJI, JE TO CCA 5 LET ZPÁTKY😞 JINAK JSEM HO NABÍZEL V DOBĚ, KDY MI DOŠLY FINANCE A PRODÁVAL JSEM NĚKOLIK VĚCÍ, PAK JSEM PRODEJ STÁHNUL A DÁLE NENABÍZEL, ALE JE MOŽNÉ, ŽE NA NĚKTERÉM SERVERU TO ZŮSTALO. TEDY NE ŽE SE ROK NEPRODAL ... A O CENĚ NEMLUVÍM, NAOPAK PÍŠI AŤ NABÍDNETE. V ROCE ASI 2006 MĚ STÁL CCA 200 BRIT. LIBER, V TÉ DOBĚ BYLA 1 GBP NĚJAKÝCH 33 KČ. TO UVÁDÍM ALE JEN PRO DOPLNĚNÍ, O CENĚ SE DÁ DISKUTOVAT. NYNÍ HO PRODÁVÁM JEDNODUŠE PROTO, ŽE UŽ O NĚJ NEMÁM ZÁJEM, NIC VÍC.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.