Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Zaregistrován
16. 3. 2024
Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o pomoc při hledání bližších informací k těmto revolučním známkám z Olomouce. Zde na fóru jsem narazil na informaci, že snad existuje brožura, která vznik známek popisuje. Nevíte náhodou nějaké další možné zdroje informací? Nejsem filatelista, tak vlastně nerozumím procesu jak se známky zařazují a v čem je tato specifická, oproti jiným. Za případnou radu, nebo nasměrování k literatuře děkuji.
p.s. Asi se mi nepodařilo vložit obrázek, tak přikládám odkaz
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/katalog-olomouc-1945_post_-429865#post429865
Zaregistrován
11. 10. 2015
František Grác: O olomouckých známkách s přemyslovskou orlicí (1945). Brožura popisuje vznik těchto "známek".
Zaregistrován
16. 3. 2024
Děkuji mnohokrát, snažím se někde danou publikaci najít, ale vypadá to dost beznadějně. V žádné knihovně ji nemají.
Zaregistrován
16. 3. 2024
Chtěl bych se Vás zeptat, zda by nebylo možné (třeba i za finanční náhradu) poprosit Vás o nafocení této publikace a poslat mi tuto kopii? V současné době připravuji text, ke kterému bych informace z brožury určitě využil.
Zaregistrován
11. 10. 2015
Kvůli autorským právům ne. Ale občas jsem narazil na její prodej v různých aukcích.
https://sarepta.cz/grac-fr-o-olomouckych-znamkach
Zaregistrován
16. 3. 2024
Dobrý den, děkuji za odpověď, sice moc nerozumím důvodu ohledně autorských práv. Případné informace v textu odkazuji ke zdrojům a fotografie určitě nevyužiji, navíc myslím, že 80 let po vydání je to i tak pasé. Každopádně děkuji za informace, pokusím se ještě propátrat archivy. Nehledám sběratelský artefakt, ale pouze informace, které možná najdu a možná ne, proto je pro mě cena poměrně přemrštěná. Každopádně děkuji moc za pomoc s identifikací publikace.
Zaregistrován
11. 10. 2015
Nejsem expert na autorské právo a jak se používá v praxi. Uvádí se termín 70 let od smrti autora (spoluautorů). V tiráži je uvedeno jméno akademického malíře Aljo Berana a ten zemřel podle Wikipedie v roce 1990. Nevím, kdy zemřel František Grác a zda jde o volné dílo. Tolik k mé neochotě ji zkopírovat.
Zaregistrován
16. 3. 2024
Jistě to chápu, opravdu myslím, že to není problém, hlavně vzhledem k povaze textu, který připravuji, ale rozhodně Vám děkuji za pomoc. Snad se mi podaří brožuru někde sehnat. Každopádně přikládám mail, pro případnou další komunikaci. alvo13@seznam.cz
Zaregistrován
27. 12. 2010
Popřípadě se obrátit na dědice, když to má být košer.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
16. 3. 2024
Ohledně dědiců by problém nebyl.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.