Moderátoři: smith

slavata

Uživatel

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
27. 7. 2007, 15:29

Musím se na tomto místě zastat paní Šímové to je odbornice na slovo vzata tato paní provozovala jednu z prvních numizmatik v Praze neli uplně první to už něco říká a hlavě jedna mála je zběratelka a ne kšeftař

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
27. 7. 2007, 15:42

Slavata: Nepoznám p. Šímovú, predsa len to mám trochu od ruky, preto som do diskusie na túto tému nevstupoval. Možno máte absolútnu pravdu, nemám dôvod pochybovať o Vašich slovách. Snažím sa (a dosť sa mi to darí) nebrať veci osobne, ale Vaša posledná veta sa mi nezdá úplne kóšer. Áno, aj ja mám naozaj veľmi rád zberateľov a nie "kšeftařov", to mi môžete veriť. Ale Vaša veta vyznela, akoby sme tu všetci s mincami len kšeftovali a nevenovali sa tomu, čo je najhlavnejšie; zbieraniu a poznávaniu. Možno som to zle pochopil z Vašej vety, v tom prípade sa na mňa nehnevajte. Totižto aj ja pár mincí sem tam predám, ide o prebytky. Že by som na tom nejako zarobil, to ozaj nie a úprimne si myslím že tých pár predajov čo som uskutočnil bolo korektných, aspoň myslím. Slavata, tu ste medzi zberateľmi🙂.
Prajem pekný deň.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
27. 7. 2007, 19:50

slavata

Uživatel

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
27. 7. 2007, 20:42

8) To je přesně ono kdybych si to nemyslel tak sem nepíšu samořejmě je tady věčina zběratelu ale ruku na srdce někoho zdrbnout dokáže každy a posoudit něčí kvality bez toho že ho zná mi nepřipadlo korektní nic víc

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
27. 7. 2007, 20:46

Keďže p. Šímovú nepoznám, tak som jej kvality nekomentoval, a, s rukou na srdci, zatiaľ som so zdrbávaním ľudí ešte nezačal.

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
28. 7. 2007, 07:01

8) To je přesně ono kdybych si to nemyslel tak sem nepíšu samořejmě je tady věčina zběratelu ale ruku na srdce někoho zdrbnout dokáže každy a posoudit něčí kvality bez toho že ho zná mi nepřipadlo korektní nic víc

Pokud někdo v okolí uvedené dámy byl Numismatik s velkým N, pak to byl pan Žlab. Paní Š. žije z toho, co jí naučil. Já jsem nehanil její kvality a už vůbec né, aniž bych jí znal. Jen jsem uvedl svojí osobní zkušenost s paní Šímovou... toť vše. Možná že od té doby už pozná rozdíl mezi moderními mincemi Československa a bohemiky, možná se i změnil její přístup k zákazníkům... pravda... tehdy jsem byl mladý hubený studentík, kterému nekoukaly miliony z kapsy, takže se vlastně ani nedivím spravedlivému rozhořčení nejlepší obchodnice v Praze, když jsem jí připravoval o drahocenný čas dotazem na mince, na které jsem zřejmě očividně neměl peníze...😆

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
28. 7. 2007, 07:11

A že to razítko nemá žádnou jinou váhu než jiný účetní doklad je jasná věc. To je, jako byste prodával ojeté auto a jeho nezávadnost byste dokladoval účtenskou z autobazaru. Mezitím už jste ho mohl 3x nabourat a opravit. Vždyť kde je záruka, že paní Šímová viděla právě tu pětikorunu, která se v aukci prodává? Mohla vidět úplně jinou, kterou v nejlepším přesvědčení ocenila a falešná se dá s dokladem lépe prodat... Já bych podobnému dokladu opravdu za mák nevěřil a sám (jsa soudním znalcem v oboru) bych podobný doklad nikdy nevydal. Součástí mého posudku, i kdyby měl být neformální - tedy bez kulatého razítka, by vždy bylo vyobrazení (fotografie předmětné mince) a přesné metrologické údaje. Tím je menší šance zaměnit dvě mince a zneužít tak znalecký posudek.

slavata

Uživatel

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
28. 7. 2007, 10:10

S panem Žlab.a jinýmy máte samozřejmě pravdu to je bez diskuse každý se od někoho učil přístup p.Ším. se dost změnil taky mi připadala když sem začínal cirka před 20lety arogantní a povýšena ale nakonec sem k ní našel cestu chci tuto dikusi ukončit s tím že ja osobně jejímu posouzení věřim je jasné že ta učtenka je nedostačujíci tot vše

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
28. 7. 2007, 10:59

PAX NOBISCUM

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.