Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
12. 10. 2013
Ahoj, Radku, děkuji Ti za info. Jo, Ty máš hezké kousky;-)
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Zaregistrován
20. 1. 2014
Dobrý,po starom otcovy my zostalo zbierka známok,a chcel by som sa opítať že zakým mám ísť ,aby my to ohodnotil že aku hodnotu má tá zbierka,dakujem.Matyo80@azet.sk
Zaregistrován
12. 10. 2013
Dnešní vojenský dopis z jednotky od polního podmaršála Christopha barona von Lattermanna, zastupujícího velícího generála v Čechách během napoleonských válek, vojenský velitel Prahy (Christoph Freiherr von Lattermann (1753–1835).
Obrázky:
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Zaregistrován
12. 10. 2013
Dnes jsem se popré setkal s městem Žovkva. Přiznám se, nikdy jsem o něm neslyšel. 😃 Vojenský dopis z Přemyšle do Žovkvy (Zolkiew), vzadu Lemberg (Lvov). Polsáno z regimentu hraběte Mazzuchelliho (Colonel-Proprietor of the Infantry Regiment N°10: 1817 – 05.08.1868. Bohužel není podepsán Mazzuchelim, ale nějakým majorem, jehož parafu nelze přečíst. 😃
Obrázky:
Zaregistrován
12. 10. 2013
Celkem nenápadný dopis, ale potěšil mě obsahem. Podepsám Leopold Lamel, celkem vlivný člověk z pražského prostředí, bankéř, který půjčoval i monarchii, půjčil monarchii - sám - 20 miliónů zlatých. To už byla jiná liga. :-)))
http://www.novanobilitas.eu/rod/laemel
Obrázky:
Zaregistrován
12. 10. 2010
Před x-lety vyšla ve Filatelii mapka Moravy (?) a na ní byla zobrazena u příslušných měst předznámková (?) razítka. Nepamatujete si někdo cca ročník, +-?
Zaregistrován
21. 3. 2011
Ročník 2004/9
Zaregistrován
12. 10. 2010
Díky moc
Zaregistrován
21. 3. 2011
Zrovna minulý týden jsem si ji skenoval.Jen by se mi hodila tak 5 krát větší ve stejné kvalitě tisku.🙂
Zaregistrován
12. 10. 2013
Něco z poslední doby. Hradec Králové, peněžní Jihlava, Louny, Šluknov, Řehořov, Uherské Hradiště, Stříbro a Brno Franco. 🙂
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.