Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
12. 6. 2012
Tak jistě, že je připuštěna. Teoreticky. Ale docela rád bych to viděl i prakticky. A když už to někdo použije, jak to v Ober Unter budou razítkovat? Na FDC to nějak udělali, ale na lontu?
Zaregistrován
7. 6. 2011
mozna ze to malujou......😆
Zaregistrován
12. 6. 2012
I Rakušáci mají automatové známky, ale k nám se moc nedostávají:
Obrázky:
Zaregistrován
21. 12. 2013
Oraženo velmi ledabyle 🙄 .
Zaregistrován
20. 2. 2015
Dobrý den. Jsem začátečník a mám několik takovích dopisů jedná se hlavně o faktury jsou v hrozném stavu váleli se někde na půdě, Většinou patřejí jednomu jmenovateli Panu Reslerovi s Chomutova , Jsou tam zajmavé razítka a na některých dopisech je vidět hlubotisk nějakého razítka nevím jestli to je poštovní nebo vírobce papíru , Můžete my ktomu něco vzdělit ? Po případě zda-li to má nějakou hodnotu. (vím že je to v hrozném stavu ) Díky Karlos729
Obrázky:
Zaregistrován
3. 3. 2015
Kleehe napsal/a:
Koukám na to razítko, co by to mohl být? že by CHEMNITZ?...i když, že by vedle M mohlo být E? těžko říct...
Zoubkování 9,5? Nemá někde DV? U toho U ve slově KREUZER to vypadá jako žlutá skvrna vlevo nahoře? Ale z toho obrázku moc detailů člověk nevidí.
Na ceně nezáleží, to nejdůležitejší je, že Ti sběratelství přináší radost..ať už sbíraš to a nebo ono. Já se poslední dobou zaměřuji v merkurech jen na ty co mají razítko z českého území a merkur z Liberce mi dělá největší radost, protože je z místa mého rodiště🙂, i když stál jen pár stovek.
u této emise se jedná o dvě varianty tisku a to s přebytkem barvy/což je tato známka/ a známky s malým množstvím barvy v obrazu známky
Zaregistrován
12. 6. 2012
Když už jsem si tak vzpomněl - existuje nějaký soupis soutisků (pře-tiskových desek) Ortspostmarken? Fernchenbauer v tlusté knize má jen vyobrazený jeden celý arch a dále to nerozebírá.
Obrázky:
Zaregistrován
3. 3. 2015
pro kolegu co sestavil hezkou ukázku z emise 1908 měl bych asi 30 ks všemožných kombinaci na celistvostech pokud by jsi měl zájem pošlu pár skenů Jirka z Moravy
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
V Rakousku už asi půldruhého roku působí soukromá pošta. Ale, jestli jsem to pochopil, není to ryze rakouský produkt, ale pobočka nějaké holandské (myslím) soukromé pošty. Za 1,20 € lze poslat dopis do celého světa kamkoliv (akorát že po Evropě je Rakousích běžné poštovné 70 centů). Funguje to tak, že se s tím dopisem musí do "sběrného místa", případně do trafiky mezi Prátrem a Schönbrunnem (nebo na Mariahilferstraße, nebo jestli tam je sběrné místo) - obecně je to tak, že kde prodávají známky této pošty, tam se dá podat dopis.
Pokud jsem to pobral, tak vydávají své známky, ale vydají i Vlastní známky soukromé pošty, tedy officielle Ausgaben und stamp for you. No a jednu takovou stamp for you, tedy česky Vlastní známku soukromé pošty (to je složitý, že?😉) možno viděti nížeji. Je na ní Kulturhaus, kde ve Svatém Hypolitu pořádají burzy. Známky jsou zpravidla vydávány v sešitku s 5 nebo s 10 známkami.
Obrázky:
Zaregistrován
3. 3. 2015
dobré ráno všichni kdo jste již při PC rád bych se zeptal, kde jsou všichni sběratelé RU
svého času jsem dělal správce kolování pro členy tehdejší sekce sběratelů, kteří byli
vedeni pod svazem československých filtelistů a v mé kartotéce bylo cca 600 - 700
abonentů. Navíc jako perličku vím, že všichni nebo převážná většina těchto sběratelů
byla pod hledáčkem STB či jiných přisluhovačů / mě osobně sledoval krajský tajemník
v Brně pan pardon Kosatík/. Byla to trochu jiná doba balík stál max. 15 až 20 kč a
tak se dalo kolování provozovat i s mírným ziskem nehledě k tomu, že se člověk dostal
k většímu množství známek což se dnes již nevidí. Vím, že i dnes je řada lidí, kteří
kolování provozují a fandím jim i když si člověk uvědomí ceny dnešní poštovní přepravy obdivuji se jim. No ni trochu jsem se rozkecal a tak přenechám prostor
i jiným, mějte se a běžte na kafe Jirka zu Moravy
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.