Moderátoři: smith, Altmann

TONY-KK

Uživatel

Zaregistrován
2. 5. 2013

#131 - 28. 3. 2018, 11:34

Nižšie prikladám odkaz na stránku kde sú tieto odznaky popísané a ponúkané na predaj. Dula ak si tie odznaky a popis k nim preštuduješ, uvidíš viacero variant od rôznych výrobcov a rozdiely medzi nimi. Sú tam uvádzaní výrobcovia, rozmery, zloženie kovu (skoro všetky sú z postriebrenej mosadze), hmotnosť aj ceny tých kusov. Z týchto informácií sa už dá získať aký taký prehľad. Samozrejme, že tieto údaje treba brať s rezervou, pretože sa nedá zaručiť 100% originalita u všetkých zverejnených kusov.

https://www.emedals.com/europe/germany/german-empire-weimar-r/wwi-flying-awards-badges

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#132 - 28. 3. 2018, 12:58

eMedals je prodejce. Ten Vám jako origo prodá vše a ještě to hezky zdůvodní.
Udělený originál původní te není. Ale piloti a hlavně později veteráni si kupovali odznaky různé kvality, různého provedení.Nejprve tedy originál je ten odznak, který pilot obdržel po složení všech zkoušek.
Po válce hlavně staří veteráni si kupovali odznaky, který si mohl vzít do hospody, porvat se, odznak byl značený a tak si koupil další. Ten Váš odznak patří do této veteránské kategorie. Proto říkám, co je to originalita. Tyto plechové odznaky jsou i na aukru a když se podíváte k německým obchodníkům je jich tam plno za cenu od 200 euro. Více nevím co napsat. Pokud odznak není drahý, tak asi ano. Jinak NE.

Ladislavaliev@atlas.cz

dula77

Uživatel

Zaregistrován
1. 8. 2010

#133 - 28. 3. 2018, 13:49

je to plech, alpaka alebo postriebrený kov. značený nie je. je k nemu originál krabička. zarazilo na to že nie je strieborný. Videl som ho včera u našich južných susedov, tak som si ho odfotil.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#134 - 28. 3. 2018, 14:02

Těžké, či spíše plné, stříbrné a značené jsou opravdu vzácné. Veteránské, to je to postříbření.

Ladislavaliev@atlas.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#135 - 28. 3. 2018, 15:10

Na ukázku tedy originál v etuji. Vypadá to opravdu trochu jinak.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Ladislavaliev@atlas.cz

Pavel87

Uživatel

Zaregistrován
22. 2. 2018

#136 - 17. 4. 2018, 19:26

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je u železného kříže 1914 normální takovéto "vyosení" a celková neostrost prvků na vyznamenaní. Díky

Obrázky:

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#137 - 18. 4. 2018, 09:28

Německá spona, sestavena po válce, vše v pořádku.Takto se to upravovalo pro jednotnost nošení, Celkem praktické. Co potřebujete přesněji. Vše, sestavení, dekorace, stuhy vše je OK.

Ladislavaliev@atlas.cz

Pavel87

Uživatel

Zaregistrován
22. 2. 2018

#138 - 18. 4. 2018, 16:18

Jde mi konkrétně o ten železný kříž. Jeho zpracování mi přijde hodně "odbyté" Je to normální, že jsou ty prvky takhle mimo osu vyznamenaní? Ta koruna prostě není na středu ale dotýká se strany. Vlastním železný kříž z WW2 a ten je hodně precizně vyrobený. Proto je mi to dívné. Děkuji za radu🙂

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#139 - 18. 4. 2018, 16:28
Jde mi konkrétně o ten železný kříž. Jeho zpracování mi přijde hodně "odbyté" Je to normální, že jsou ty prvky takhle mimo osu vyznamenaní? Ta koruna prostě není na středu ale dotýká se strany. Vlastním železný kříž z WW2 a ten je hodně precizně vyrobený. Proto je mi to dívné. Děkuji za radu🙂

ANO,
jsou to poválečné ražby, které si kupovali veterání za své. Peníze v této době nejsou, vysoká inflace atd.Obecně jsou dekorace provedeny co nejlevněji. U EK se například nepoužívalo stříbro, černý smalt se nahrazuje barvou atd. Kříž je však v pořádku, není to žádná COPY jen levná pravda, odbytá ražba.
Staří páni tyto dekorace nosili na své srazy, do hospod a tam posilněni se věci ztráceli i při rvačkách či oslavách.

Ladislavaliev@atlas.cz

dula77

Uživatel

Zaregistrován
1. 8. 2010

#140 - 14. 6. 2018, 20:09

Ahojte. Videli ste už takýto výkonostný odznak? Viete ho zaradiť?

Obrázky:

blasko.juraj.ml@gmail.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.