Moderátoři: smith

Profilový obrázek
bolt

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

#1 6. 10. 2025, 19:53

Malý obraz od Radomíra Koláře s jeho typickým námětem byl deklarován jako olejomalba na kartonu, rámovaná pod sklem. Zaráží mě textura podložky pro karton nezvyklá. Nemůže jít třeba jen o reprodukci? Děkuji za názory zdejších pokročilejších sběratelů či dokonce aktivních školených výtvarníků.

Poslední úpravu provedl(a) bolt v 6. 10. 2025, 19:55
Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#2 7. 10. 2025, 11:56
Malý obraz od Radomíra Koláře s jeho typickým námětem byl deklarován jako olejomalba na kartonu, rámovaná pod sklem. Zaráží mě textura podložky pro karton nezvyklá. Nemůže jít třeba jen o reprodukci? Děkuji za názory zdejších pokročilejších sběratelů či dokonce aktivních školených výtvarníků.

Obrázek rozeberte a podívejte se z boku. Může to být plátno, nalepené na kartonu, to je dost běžné.
Na reprodukci to nevypadá.

Profilový obrázek
bolt

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

#3 7. 10. 2025, 18:33
Obrázek rozeberte a podívejte se z boku. Může to být plátno, nalepené na kartonu, to je dost běžné. Na reprodukci to nevypadá.

Paní Kolemjdoucí, děkuji za Váš názor a radu, kterou se budu řídit až obrázek ke mně dorazí. Současně se omlouvám, že jsem do demonstrativního výčtu oslovených uživatelů fóra nezařadil výslovně i Vaši odbornost.

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#4 7. 10. 2025, 21:00
Paní Kolemjdoucí, děkuji za Váš názor a radu, kterou se budu řídit až obrázek ke mně dorazí. Současně se omlouvám, že jsem do demonstrativního výčtu oslovených uživatelů fóra nezařadil výslovně i Vaši odbornost.

Hahaha, omluva přijata🙂))))
Dejte potom vědět, na co jste po rozebrání přišel.

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#5 7. 10. 2025, 21:44

Reprodukce to určitě není. Ale na olej na kartonu to také nevypadá:

https://aukro.cz/kolar-r-na-parforsnim-honu-7098980262

Já bych typoval akryl, ale ten mně moc nesedí k tomu vročení (a Kolářův uvolněný rukopis také ne). Ten kůň vpravo se mně nelíbí, má krk dlouhý jako žirafa.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.